Sieraden uit Tibet/ Nepal

Mala uit Nepal met kralen van rood sandelhout

Mala uit Nepal met kralen van rood sandelhout

Uitverkocht

(1 klantbeoordeling)

Een traditionele met de handgemaakte mala uit Nepal. De 108 kralen die deze mala telt zijn gemaakt van natuurlijk rood sandelhout en geregen op een bruin elastisch koord. Op de eindkraal (sumeru of guru) is een oneindige knoop bevestigd die symbool staat voor eeuwige liefde en vriendschap.

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschrijving

Een traditionele met de handgemaakte mala uit Nepal. De 108 kralen die deze mala telt zijn gemaakt van natuurlijk rood sandelhout en geregen op een bruin elastisch koord. Op de eindkraal (sumeru of guru) is een oneindige knoop bevestigd die symbool staat voor eeuwige liefde en vriendschap. Onder deze knoop bungelen 6 kralen van sandelhout. Mala’s worden veelvuldig bij meditaties gebruikt, maar worden steeds vaker ook als sieraad gedragen. Zo kan de mala een aantal keren om de pols worden gewikkeld waardoor deze als armband gedragen kan worden. Maar een mala als ketting staat natuurlijk ook fantastisch.

Sandelhout is één van de traditionele materialen voor mala’s. In het boeddhisme wordt sandelhout als een heilig houtsoort beschouwd met een heerlijke aromatische geur, waardoor je alert en gefocust blijft tijdens de meditatie. Dit maakt een sandelhouten mala zeer geschikt voor een rituele en spirituele meditatie. Spiritueel gezien staat sandelhout symbool voor het aantrekken van positieve vibraties, heldere waarneming, kalmte en zou het een rustige en positieve gemoedstoestand bevorderen.

Afmetingen: Deze mala is er in 2 variaties.

Variatie 1: deze mala heeft een lengte van 70,0 cm. De kralen van sandelhout hebben een diameter van 6,0 mm. De eindkraal heeft een diameter van 7,0 mm.

Variatie 2: deze mala heeft een lengte van 97,0 cm. De kralen van sandelhout hebben een diameter van 8,0 mm.

Materialen: sandelhout en een elastisch koord.

Land van herkomst: Nepal.

Wat is een mala?

In het Nepalees betekent en mala letterlijk snoer van kralen. Een mala is dan ook een kralensnoer die gebruikt wordt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. De mala wordt gebruikt door bij iedere kraal een mantra te herhalen, waarbij de duim en wijsvinger langs de volgende kraal van de streng bewegen.

De grote kraal (guru of sumeru) is het begin- of eindpunt van de mala voor het tellen van de herhalingen. Mala’s worden al eeuwen lang gebruikt en zijn speciaal ontwikkeld om de geest gericht te houden op de meditatie.

Mala’s worden ook in andere culturen en religies gebruikt en zijn ook bekend onder de naam rozenkrans of gebedssnoer. Veel mala’s worden gemaakt van verschillende materialen en de eigenschappen van de kralen zouden specifieke energetische effecten hebben.

1 beoordeling voor Mala uit Nepal met kralen van rood sandelhout

  1. Jasper

    Bijzonder en van hoge kwaliteit.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Misschien vind je deze ook leuk…

Go to Top