Sieraden uit Mexico

Home/Sieraden uit Mexico

 
 
 

SIERADEN UIT MEXICO – MEXICAANSE SIERADEN

Bewonder onze collectie Mexicaanse sieraden van getalenteerde edelsmeden uit Mexico. Onze edelsmeden uit Mexico zijn afkomstig uit de stad Taxco, wat meestal wordt aangeduid als de zilveren hoofdstad van Mexico. Taxco is beroemd om haar zeer talentvolle ambachtslieden die hun creatieve passies verwezenlijken in prachtige unieke juweeltjes.
Voordat de Spanjaarden naar Mexico kwamen werden er in Mexico al sieraden gemaakt. Door de aanwezigheid van mijnen met edelmetalen en edelstenen waren er meer dan genoeg grondstoffen voorradig om Mexicaanse sieraden te maken. De ontwerpen van hedendaagse Mexicaanse handgemaakte sieraden is een mix van zowel Spaanse als inheemse tradities. De meeste sieraden uit Mexico worden van zilver gemaakt wat ook niet zo verwonderlijk is aangezien Mexico nog steeds de grootste producent van zilver in de wereld is.
In deze collectie Mexicaanse sieraden staan de edelstenen turkoois, amber en koraal centraal. Vlammend koraal gezet in prachtig glanzend zilver vormen samen een oogverblindend geheel. Voor de warme gouden accenten heeft de edelsmid in deze collectie ook het metaal tumbaga gebruikt. Tumbaga is een goud en koper legering die in de pre-Columbiaanse tijd is ontwikkeld.
Bekijk de collectie armbanden, hangers, kettingen en oorbellen uit onze top collectie Mexicaanse sieraden. Laat je inspireren en bestel een mooi Mexicaans sieraad bij Wereldse Juwelen online.