Zilveren filigrain sieraden uit Peru - Filigrain zilver

Bestel je Peruaanse zilveren filigrain sieraden online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door talentvolle edelsmeden. Gratis verzending en snelle levering!

 

Sieraden uit Peru van filigrain zilver – Peruaanse sieraden

Bestel je zilveren Peruaanse sieraden online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door talentvolle edelsmeden. Gratis verzending en snelle levering!

Onze unieke en bijzondere sieraden uit Peru onderscheiden zich in alle aspecten. Het zilver dat we gebruiken, gecombineerd met de speciale filigrain techniek, is doordrenkt met oude tradities en verbluffende ontwerpen, en vormt zo onze exclusieve verzameling zilveren Peruaanse sieraden. Het woord filigrain is afgeleid van filum, een delicate sieraadtechniek, dat verwijst naar een dunne draad en granum, wat ‘korrel’ betekent. Deze termen samen vormen een beschrijving van het proces: het trekken van edelmetaal tot fijne draadjes, die vervolgens worden samengevoegd en in elkaar verweven om gedetailleerde, korrelachtige patronen te vormen. Dit nauwgezette en tijdrovende proces wordt al eeuwenlang door vakmensen beoefend, waarmee je het mogelijk kunt maken om uiterst gedetailleerde en verfijnde sieraden te creëren. Deze techniek is een teken van de vaardigheid en precisie die wordt overgedragen van generatie op generatie onder de edelsmeden uit Peru.

Deze wereldberoemde Peruaanse filigrain techniek wordt toegepast op onze sieraden die afkomstig zijn uit het dorp Catacaos. De fijne ‘draad en korrel’ techniek heeft Catacaos nationale en internationale erkenning gebracht voor zijn superieure filigrain werk. Zozeer zelfs dat dit ambacht wordt beschouwd als nationaal cultureel erfgoed, waardoor het een betekenisvol element toevoegt aan onze collectie handgemaakte zilveren sieraden.

De beste kwaliteit zilver voor onze filigrain sieraden

Het materiaal waarmee de Peruaanse edelsmeden werken, is op zichzelf al bijzonder. Terwijl in de meeste delen van de wereld sterling zilver .925 gebruikt wordt, gaan de Peruanen een stap verder. Ze vervaardigen hun sieraden van .950 zilver, een zuiverder variant. Door minder koper aan de legering toe te voegen, krijgt het zilver een nog wittere en schitterendere glans. Het resultaat? Prachtige sieraden van filigrain zilver die opvallen door hun buitengewone mooie glans. Bij Wereldse Juwelen hebben we geen gouden sieraden binnen onze collectie. We bieden alleen zilveren filigrain sieraden aan. Bekijk ons assortiment zodat je deze exclusieve stukken kunt bewonderen.

Bijzondere zilveren ontwerpen maken van fijn zilver filigrain

Nog een opvallend kenmerk van de dames sieraden uit Peru zijn de fantastische designs. De ontwerpen hebben een fijne en delicate uitstraling en zijn vaak geïnspireerd op de natuur. Zo bestaat de collectie uit sieraden die geïnspireerd zijn op bloemen, sterren en bloesems en dat zie je terug in de ontwerpen van de zilveren armbanden voor dameszilveren oorbellen, hangers, kettingen en zilveren ringen. Wat dacht je van een sieraad met een fijn filigrain ontwerp, waarbij de sieraden onderdelen ogen als bloesems gemaakt van kleine schitterende kristallen of een zilveren filigrain armband met in elke schakel het yin yang symbool. Van welke stijl je ook houdt, bewonder de zilveren filigrain sieraden uit Peru want ze zijn een lust voor het oog. Bestel je sieraden uit Peru bij Wereldse Juwelen online.

Bekijk ook onze andere sieraden: Sieraden uit India | Tibetaanse sieraden | Maori sieraden | Sieraden uit Indonesië | Sieraden uit Afrika |

Go to Top