Zilveren armbanden

Home » Armbanden » Zilveren armbanden

Zilveren armbanden voor dames bestel je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door talentvolle edelsmeden van .925 zilver. Gratis verzending. Snelle bezorging!

Zilveren armbanden

Zilveren armbanden bestel je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door talentvolle edelsmeden van .925 zilver.

De zilveren armbanden van Wereldse Juwelen zijn gemaakt door getalenteerde edelsmeden van over de hele wereld. Deze collectie van onze sieraden webshop geeft een mooi kijkje in de rijke geschiedenis van het edelmetaal zilver. Wereldwijd gebruiken ambachtslieden dit edelmetaal om er traditionele en eigentijdse armbanden mee te creëren. Of je nu kiest voor een bedelarmband, een slavenarmband, of een schakelarmband. Elke handgemaakte zilveren armband  is uniek. Er is er niet één identiek en dat maakt ze juist zo bijzonder. Ontdek de verschillende creaties van de kunstenaarshand en help de technieken en tradities uit het verleden te behouden.  Er zit vast een mooie zilveren armband bij die bij je persoonlijke stijl past.

De zilveren armband is er in verschillende soorten en designs. Zo bestaat de zilveren schakelarmband bijvoorbeeld uit verschillende onderdelen die aan elkaar geschakeld zijn. De schakels kunnen uit zilveren zettingen met mooie edelstenen bestaan, zoals bijvoorbeeld onze prachtige zilveren armband uit Mexico. Maar een schakelarmband kan ook gecreëerd zijn uit eenvoudige zilveren ringetjes, zoals bijvoorbeeld de zilveren armband met slangenschakel uit Bali.

Slavenarmband van zilver

Een armband die geen sluiting heeft en geen volledige cirkel vormt wordt een slavenarmband genoemd. Een slavenarmband van zilver is meestal een stevige brede niet buigzame band die door de opening in de armband om de pols wordt geplaatst.

Onze collectie zilveren slavenarmbanden is divers omdat ze in verschillende werelddelen zijn gemaakt. De brede opvallende slavenarmbanden van zilver uit Tibet hebben een authentiek karakter en zijn gegrafeerd met de heilige mantra’s van het boeddhisme.

Een slavenarmband van zilver uit Peru is daarentegen een stuk fijner. Deze armbanden zijn gemaakt met de filigrain techniek en hebben daardoor een veel delicater design. De brede cirkel van zilver met een klassiek vlechtmotief is een mooi design uit Bali, het maakt deze slavenarmband van zilver chic en elegant. Of je nu kiest voor een brede zilveren armband of voor een fijne slavenarmband, het maakt je outfit helemaal compleet.

De zilveren dames armband

Het leuke van zilveren armbanden voor dames is dat er zoveel designs zijn om uit te kiezen. Ze kunnen worden gebruikt als een manier van zelfexpressie en om de uitstraling van een outfit te versterken. Wereldse Juwelen heeft zilveren armbanden voor dames in verschillende ontwerpen. Of je nu voor jezelf een zilveren dames armband zoekt of voor die speciale persoon in je leven, wij hebben de zilveren armband of armbanden die je zoekt. Want wat is er mooier dan en sieraad van dit prachtige edelmetaal. Zilver is sterk en duurzaam maar bovenal zeer geliefd vanwege de prachtige witte glans.

De zilveren armband voor dames is erg populair omdat de kleur van zilver vrijwel overal bij past. Zilver is ook goedkoper dan goud en het is nog steeds een prachtig en kostbaar edelmetaal dat lang meegaat en zijn schoonheid in de jaren niet verliest.

In onze collectie is elke zilveren armband voor dames vervaardigd van het eerste gehalte zilver en gekeurd door een Nederlandse waarborginstelling. Vervolgens zijn de armbanden voorzien van een gehalteteken. Je bent er bij ons dus zeker van dat je echte zilveren armband voor dames koopt.

De collectie zilveren dames armbanden komen uit bijvoorbeeld Bali, Peru en Tibet en elke armband is met trots en oog voor detail gemaakt. De armbanden voor dames van zilver uit Peru zijn niet te vergelijken met de zilveren armbanden uit Tibet. De armbanden uit Tibet hebben een religieus karakter en zijn wat robuuster. Veel zilveren armbanden zijn voorzien van het dorjé symbool en een Boeddhistische mantra. Andere armbanden zijn gegraveerd met draken, een lotusbloem of de oneindige knoop die voor de Tibetanen allemaal een spirituele betekenis hebben. Daarbij zijn deze armbanden voor dames van zilver vaak met niet meer dan een hamer en beitel vervaardigd waardoor de armbanden een stoere onafgewerkt uitstraling hebben.

Dit in groot contrast met de zilveren armband voor dames uit Peru. Deze armbanden hebben juist een fijn en delicate uitstraling en zijn tot in de puntjes afgewerkt. De techniek die de Peruanen voor deze zilveren armbanden gebruiken wordt de filigrain techniek genoemd en vereist pure precisie. Met deze techniek worden van zeer fijn maar sterk zilverdraad de prachtigste creaties gemaakt. Wat dacht je van een zilveren filigrain dames armband met in iedere schakel het yin yang symbool of een armband voor dames van zilver met ragfijne bloemen.
Kortom laat je verleiden door de prachtige collectie zilveren armbanden voor dames en bestel je nieuwe zilveren armband bij Wereldse Juwelen online.

Een stukje geschiedenis van armband

Armbanden zijn sieraden die om de pols worden gedragen. Maar waarom wordt een armband een armband genoemd als het sieraad om de pols wordt gedragen? De term armband komt oorspronkelijk van de Latijnse term brachium wat arm betekent.

De oudste armband is in Siberië gevonden en is meer dan 50.000 jaar oud. Deze armband werd waarschijnlijk door een vrouw gedragen en is gemaakt van groene chloriet. Dit geeft aan dat armbanden al heel lang deel uitmaken van de manier waarop zowel vrouwen als mannen hun persoonlijke stijl tot uitdrukking brengen via sieraden.

Rond 1800 werden sieraden meer gepersonaliseerd. Er kwamen armbanden met persoonlijke bedeltjes, geboortedatum, naam of een speciale boodschap. Ook medaillons met een foto of een haarlok waren in deze periode enorm populair. Met andere woorden, sieraden kregen meer emotionele waarden en armbanden waren daarop geen uitzondering.

Bekijk alle zilveren sieraden: zilveren hangers |zilveren oorbellen |zilveren ringen |zilveren kettingen |mala’s |

Go to Top