Zilveren oorbellen

Home » Oorbellen » Zilveren oorbellen

Zilveren oorbellen bestel je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door edelsmeden van over de hele wereld. Gratis verzending & cadeauverpakking!

Zilveren oorbellen

Zilveren oorbellen voor dames bestel je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt van de hoogste kwaliteit zilver door edelsmeden van over de hele wereld.

Bewonder onze zilveren oorbellen, handgemaakt door getalenteerde edelsmeden en ambachtslieden van over de hele wereld. Zilveren oorbellen kunnen variëren van zeer verfijnde designs tot eigenzinnige ontwerpen met kleurrijke edelstenen. Oorbellen geven een mooie finishing touch aan elke outfit of deze nu casual, formeel of feestelijk is. Of je nu oorhangers, oorringen of oorknopjes draagt, zilver is een zeer elegante kleur en deze juweeltjes zullen je gezicht mooi accentueren. Ontdek de verschillende stijlen en materialen van de zilveren oorbellen die de kunstenaars met trots en oog voor detail hebben gemaakt.

Oorbellen zijn één van onze oudste vormen van sieraden, ze werden gebruikt om de rang, status of functie van iemand aan te geven. Uiteraard werden ze ook gedragen voor persoonlijke versiering. Tegenwoordig vergeten we misschien de betekenis en de rijke geschiedenis achter deze traditionele sieraden. Maar ambachtslieden uit verschillende werelddelen werken er hard aan om ervoor te zorgen dat we het ons herinneren. Zilveren oorbellen van fijn filigrain tot oorhangers met schitterende edelstenen. Deze juweeltjes zijn unieke kunstwerkjes die de originaliteit en creativiteit van hun makers weerspiegelen.

Zilveren oorbellen voor dames

Al onze zilveren oorbellen voor dames zijn handgemaakt door lokale edelsmeden van over de hele wereld. Dit geeft de oorbellen een uniek karakter, want door de kleine variaties in kleur, vorm en design is geen oorbel hetzelfde.  Ook hebben we zilveren oorbellen die gezet zijn met prachtige edelstenen. Deze edelstenen hebben vaak een belangrijke betekenis in het land van herkomst.

Zilveren oorbellen uit Peru

Ook onze Peruaanse zilveren oorbellen voor dames worden op ambachtelijke wijze gemaakt met edelsmidtechnieken die al vele generaties worden doorgegeven. Zilver had in de tijd van de Inca’s een sterke relatie met de maan. In die tijd werd zilver gezien als de tranen van de maan. Dus wanneer je een paar prachtige Peruaanse zilveren oorbellen draagt, draag je altijd de rijke cultuur van Peru met je mee. Wat dacht je van een paar prachtige zilveren oorbellen van filigrain, de techniek waar Peruaanse edelsmeden in uitblinken.

Zilveren oorbellen uit Bali

Bij onze Balinese zilveren oorbellen voor dames weten onze ambachtslieden eeuwenoude technieken van het edelsmeden mooi te combineren met moderne technieken. Hierdoor ontstaan unieke juweeltjes die vaak met de mooiste edelstenen zijn versierd. Indonesië zelf bezit veel natuurlijke bronnen aan edelstenen. Dus de ambachtslieden van deze prachtige eilanden laten graag via de edelstenen de vele dimensies van de Indonesische schoonheid in hun sieraden weerspiegelen.

Soorten zilveren oorbellen

Een oorbel is een sieraad die aan of door het oor wordt gedragen. Ook al worden oorbellen meestal door een gaatje in de oorlel gedragen, er zijn ook andere delen van het oor die doorboord worden om oorbellen te kunnen dragen. Oorbellen worden van verschillende materialen gemaakt, maar de edelmetalen blijven toch het meest geliefd.

Zilveren oorbellen voor dames zijn zeer gewilde sieraden. Tegenwoordig heeft bijna iedere vrouw gaatjes in haar oren. Gaatjes bij mannen komt in de westerse cultuur niet zo vaak voor, alhoewel de laatste decennia het dragen van oorbellen bij mannen redelijk populair geworden is. Toch blijft het dragen van oorbellen in onze cultuur toch meer een sieraad voor dames.

Het ontwerp van de oorbellen kan variëren van kleine oorknopjes van zilver tot uitbundige designs oorhangers. Uiteindelijk is het gewicht van de oorbel doorslaggevend voor het design, het oorlelletje moet de oorbel wel kunnen dragen.

Oorknopjes van zilver

Als het om praktische sieraden gaat, dan zijn oorknopjes van zilver onovertroffen. Zilveren oorknopjes zijn tijdloos en daarom echte klassiekers. Hoewel het eenvoudige sieraden zijn kunnen ze elke look versterken zonder deze te overheersen. Om deze reden kun je meestal hetzelfde paar oorknopjes van zilver combineren met welke outfit je ook kiest.

Door hun eenvoudige schoonheid kun je zilveren oorknopjes fantastisch combineren met andere sieraden die veel meer in het oog springen zoals kettingen en armbanden.

Een opvallend kenmerk van het oorknopje is dat het net lijkt alsof het knopjes drijft op het oorlelletje. De oorknopjes van zilver zijn gemaakt op het uiteinde van een stiftje of stekertje die door het oorlelletje gaat. Het stekertje wordt door het gaatje in de oorlel gestoken en aan de achterkant vastgezet met een klemmetje.

Oorhangers van zilver

Oorhangers van zilver zijn er in verschillende lengtes en kunnen reiken tot aan de schouders. Ze zijn over het algemeen aan de oorlel bevestigd met een haak van dun zilverdraad. Hierdoor bungelen de oorhangers zwierig in het oorlelletje, waardoor het mooie opvallende juweeltjes zijn. Het komt zelden voor dat oorhangers aan de achterkant met een klemmetje worden vastgezet. Zilveren oorhangers worden van verschillende materialen gemaakt en kunnen bij veel kledingstijlen worden gedragen. Al worden de sierlijke lange oorhangers van zilver meestal bij formele gelegenheden gedragen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de prachtige lange zilveren filigrain oorhangers uit Peru. Maar laat je zeker ook verleiden door de andere mooie oorhangers van zilver uit andere werelddelen.

Oorringen van zilver

Oorringen van zilver zijn bijzonder geliefde juweeltjes en worden veel gedragen. Dit zou wel eens kunnen komen omdat ze zo veelzijdig zijn. Zilveren oorringen kunnen variëren van minimalistische exemplaren tot sterk versierde creaties wat ze uniek en uitbundig maken. Ze zijn een perfecte accessoire voor een casual outfit, maar ook bij outfit voor een feestelijke gelegenheid staan oorringen van zilver fantastisch.

Zilveren oorringen zijn rond of half rond en zo gemaakt dat een dunne draad door het gaatje in de oorlel wordt gestoken als bevestiging. Er zijn ook oorringen van zilver die geen volledige cirkel vormen, deze worden aan het oor bevestigd met een stekertje op dezelfde manier als bij een oorknopje. Welke soort zilveren oorringen je ook kiest, het zijn fantastische sieraden voor in je juwelenkistje.

De eerste oorbellen

Hoewel de moderne designs en materialen misschien nieuw zijn, bestaan oorbellen al meer dan 10.000 jaar. In oude culturen in Azië en Noord-Afrika werden deze sieraden traditioneel gedragen door de rijke elite, die op die manier hun status en positie in de samenleving wilde laten zien. In de oude Inca cultuur werden oorbellen door zowel mannen als vrouwen gedragen en hadden ze een religieuze betekenis. De Inca’s wilden door het dragen van oorbellen hun Goden eren. In andere culturen versierden leiders zichzelf met ceremoniële kleding, waaronder oorbellen, die gebruikt werden om functie, rang, religie en macht aan te duiden. Door de geschiedenis heen zijn oorbellen echte markeringen geweest voor de identiteit en sociale positie. Hoewel wij misschien vergeten zijn dat deze indrukwekkende geschiedenis achter een paar moderne oorbellen schuilgaat, werken edelsmeden en ambachtslieden wereldwijd eraan om deze oude tradities levend te houden.

Bekijk meer zilveren sieraden: zilveren armbanden |zilveren hangers | zilveren kettingen | zilveren ringen | mala’s|

Go to Top