Mala's

Home » Mala's

Laat je inspireren door onze prachtige boeddhistische mala’s. Handgemaakt en fantastisch om als sieraad te dragen. Gratis verzending & cadeauverpakking!

 

Mala & Mala’s

Laat je inspireren door onze prachtige boeddhistische mala’s. Ze zijn zowel mooi om als ketting en als armband te dragen.

Wat is een mala?

Traditioneel is een mala een boeddhistische gebedsketting van meestal 108 kralen. Een mala of gebedsketting kun je vergelijken met een rozenkrans. Mala’s worden al eeuwenlang gebruikt, door boeddhisten, voor het tellen van mantra’s tijdens het gebed of meditatie. Door het gebruik van een mala raak je de tel niet kwijt bij het voordragen, het zingen (chanten) of het metaal herhalen van een mantra of gebed.

Een mantra is een woord, geluid of zinsdeel die herhaald wordt, die je helpt om je op het mediteren te concentreren. Het kan zo simpel zijn als het woord ‘liefde’, iets waar je dankbaar voor bent of een boeddhistische mantra zoals ‘um mani padme hum’.

Mantra’s of chants worden meestal honderden keren herhaald. Door het gebruik van een mala kan een gelovige zich concentreren op de betekenis en het geluid van de mantra, in plaats van op het tellen ervan.

Hoe gebruik je een mala?

Om je mantra’s te tellen, hou je de mala in je hand en ga je met je duim en middelvinger alle kralen af. De duim glijdt als het ware steeds over de volgende kraal van de mala. Van de wijsvinger wordt gezegd dat deze het ‘ego’ vertegenwoordigd en dat deze vinger dus niet geschikt is om mee langs de kralen te gaan.

De grote kraal die elke mala heeft, wordt wel de goeroe- of sumeru- of moederkraal genoemd. Ben je bij de grote goeroekraal aangekomen dan draai je de mala om en ga je in tegengestelde richting weer terug. Deze goeroekraal of moederkraal is geen gebedskraal, maar geeft aan wanneer je het keerpunt hebt bereikt. Ga nooit verder over de goeroekraal heen.

Het bereiken van deze kraal wordt meestal gebruikt om de tijd te nemen voor reflectie en bezinning van de meditatie.

Waarom heeft een mala 108 kralen?

De meeste mala’s bestaan uit 108 kralen. Maar waarom? Daar zijn de meningen over verdeeld. In veel verschillende culturen heeft het getal 108 een belangrijke betekenis. Sommige geloven dat er 108 stappen zijn op de reis van de menselijke ziel, terwijl anderen verlichting associëren met een diepe meditatie met 108 ademhalingen per dag.

En wiskundigen geven de voorkeur aan het getal 108 vanwege de ontelbare patronen en onderverdelingen. Terwijl door het oog van de astronomie, de diameter van de zon ongeveer 108 maal die van de aarde is en de afstand van onze planeet tot haar zonnester is gemiddeld 108 keer de diameter van de zon. Een vergelijkbare parallel zou er ook bestaan tussen de aarde en de maan.Kortom de betekenis van de 108 kralen van een mala staat open voor interpretatie.

Waar zijn mala’s van gemaakt?

Het meest traditionele materiaal waar mala’s van gemaakt worden is sandelhout. Volgens de boeddhisten is het een rustgevend, vredig en geurig hout wat zorgt voor positieve vibraties, het bevorderen van rust en een positieve gemoedstoestand.
Naast sandelhout worden mala’s ook gemaakt van edelstenen, bodhi zaden, rudraksha’s en diverse andere houtsoorten.

Wie dragen er mala’s

Ondanks dat mala’s voornamelijk worden gedragen door mensen met een boeddhistisch geloof, kan iedereen deze mooie mala’s dragen. Je hoeft niet religieus of spirituele te zijn om deze gebedssnoeren te dragen. Daarom zie je steeds vaker dat mensen uit andere religies een mala kopen en deze dragen als armband of ketting.  De mala wordt dan als lange ketting gedragen of een paar keer om de pols gewikkeld zodat er een prachtige kralen armband ontstaat. Wij geloven dat je mala’s ook simpelweg kan dragen als een herinnering aan een voornemen die je voor jezelf hebt gesteld. En als je op zoek bent naar innerlijke rust voor lichaam en geest!

De mala’s van Wereldse Juwelen zijn fantastisch om te gebruiken voor meditatie, maar staan ook geweldig als sieraad. Onze authentieke mala’s zijn handgemaakt door ambachtslieden in Nepal en Tibet.

De mala’s zijn gemaakt van verschillende houtsoorten en edelstenen. Door hun authentieke en mooie uiterlijk zijn onze mala’s ook zeer aantrekkelijk om te dragen als mala armband of mala ketting. Op die manier draag je de mala ook altijd bij je.

Bewonder meer sieraden: zilveren armbanden |zilveren hangers | zilveren kettingen | zilveren oorbellen | zilveren ringen|

Go to Top