Sieraden uit Tibet/ Nepal

Mala uit Nepal van teakhout

Mala uit Nepal van teakhout

 35,95 41,95

(1 klantbeoordeling)

Deze mala bestaat uit een streng van 108 kralen met een eindkraal die ook wel de sumeru of guru wordt genoemd. De kralen zijn vervaardigd van natuurlijk teakhout. Teakhout staat in het boeddhisme symbool voor geluk en fortuin, precies om die reden is dit houtsoort zo geliefd voor mala’s.

Beschrijving

Deze mala bestaat uit een streng van 108 kralen met een eindkraal die ook wel de sumeru of guru wordt genoemd. De kralen zijn vervaardigd van natuurlijk teakhout. Teakhout staat in het boeddhisme symbool voor geluk en fortuin, precies om die reden is dit houtsoort zo geliefd voor mala’s. Een teakboom wordt ook wel de koning onder de bomen genoemd omdat ze bijna letterlijk tot de hemel lijken te groeien. Daarom worden ze in Indonesië als nationale schat beschouwd.

Ook de Sumeru (grote kraal) is gemaakt van teakhout en de knoop op deze kraal is de symbolische eeuwige knoop, die symbool staat voor een lang leven en oneindige liefde. Het kwastje aan de sumeru-kraal bestaat uit 6 kralen van teakhout. De mala is geregen op een donkerbruin elastisch koord. Een mala is van origine een gebedssnoer, maar wordt steeds vaker als ketting of armband gedragen!

Afmetingen: Deze mala is er in 2 variaties.

Variatie 1: deze mala heeft een lengte van 63,0 cm. De kralen van teakhout hebben een diameter van 6,0 mm. De eindkraal heeft een diameter van 8,0 mm.

Variatie 1: deze mala heeft een lengte van 87,0 cm. De kralen van teakhout hebben een diameter van 8,0 mm.

Materialen: teakhout en een elastisch koord.

Land van herkomst: Nepal

Wat is een mala?

In het Nepalees betekent en mala letterlijk snoer van kralen. Een mala is dan ook een kralensnoer die gebruikt wordt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. De mala wordt gebruikt door bij iedere kraal een mantra te herhalen, waarbij de duim en wijsvinger langs de volgende kraal van de streng bewegen.

De grote kraal (guru of sumeru) is het begin- of eindpunt van de mala voor het tellen van de herhalingen. Mala’s worden al eeuwen lang gebruikt en zijn speciaal ontwikkeld om de geest gericht te houden op de meditatie.

Mala’s worden ook in andere culturen en religies gebruikt en zijn ook bekend onder de naam rozenkrans of gebedssnoer. Veel mala’s worden gemaakt van verschillende materialen en de eigenschappen van de kralen zouden specifieke energetische effecten hebben.

1 beoordeling voor Mala uit Nepal van teakhout

  1. Jasper

    Bijzonder en van hoge kwaliteit.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Misschien vind je deze ook leuk…

Go to Top