Zilveren kettingen

Home » Kettingen » Zilveren kettingen

Zilveren kettingen voor dames koop je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakte van .925 zilver door edelsmeden. Gratis verzending & cadeauverpakking!

Zilveren kettingen

Zilveren kettingen voor dames koop je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakte van .925 zilver door edelsmeden wereldwijd.

Een zilveren ketting is een sieraad dat om de nek wordt gedragen en ook wel halsketting of collier wordt genoemd. Een zilveren ketting is een prachtig sieraad om je hals te accentueren. Net als bij andere soorten sieraden als armbanden en oorbellen, kan een zilveren ketting je outfit helemaal compleet maken. Maar veel mensen dragen ook een zilveren ketting vanuit religieuze overtuiging, dan wordt er bijvoorbeeld een hangertje in de vorm van een mantra of kruisje aan de ketting gedragen.

De zilveren kettingen van Wereldse Juwelen zijn er in een groot aantal verschillende lengtes. De lengte van de ketting is een kwestie van persoonlijke smaak, de één draagt de ketting liever kort op de hals, de ander geeft liever de voorkeur aan een langere ketting. De ketting met de meeste populaire lengte wordt net boven het sleutelbeen gedragen.

Hoewel zilver natuurlijk een zeer geliefd materiaal is voor een ketting worden er natuurlijk ook kettingen van andere materialen gemaakt. Ook goud, hout, schelpen, kralen, leer, steen en koper zijn materialen die voor het vervaardigen van kettingen worden gebruikt. Het gebruik van deze verschillende materialen is vaak ook afhankelijk van het werelddeel of de cultuur waar de ketting is gemaakt. Er zijn dus veel verschillende soorten kettingen voor wat betreft de kleuren en materialen, maar ook in lengte en vorm. Een aantal voorbeelden van traditionele kettingen zijn de choker, een nauwsluitend halssieraad dat hoog op de hals ligt. Een parelsnoer, een ketting met aan elkaar geregen parels. Of de schakelketting met een reeks aan elkaar verbonden schakels. Deze schakels hebben vaak een ronde of ovale vorm die met elkaar verbonden zijn. Ook dit type ketting is een juweeltje dat erg graag wordt gedragen.

De schakelketting van zilver

Een schakelketting bestaat uit onderling met elkaar verbonden schakels. Deze schakels zijn meestal gemaakt van zilver of goud. De collectie schakelkettingen van zilver van Wereldse Juwelen bestaat eigenlijk uit allerlei verschillende soorten schakels. De jasseron schakel wordt gevormd door halfronde holle schakels. Hierdoor is deze schakelketting van zilver licht van gewicht en gemakkelijk te dragen. De slangen schakel heeft een meer buisvormige schakel, hierdoor is deze zilveren schakelketting zeer flexibel en heeft het een meer massieve uitstraling. De gourmet schakel is misschien wel de bekendste en meest klassieke schakels onder de schakelkettingen van zilver. De schakels hebben een cirkelvormige platte vorm, wat de ketting een stijlvolle en sierlijke uitstraling geeft. Al deze schakelkettingen van zilver hebben een mooi ontwerp die perfect zijn om alleen te dragen of met een bijpassende hanger. Deze tijdloze en klassieke schakelkettingen zijn gemaakt van het eerste gehalte zilver en zijn in verschillende lengtes en diktes online te bestellen.
Een bijkomend voordeel is dat een zilveren schakelketting niet aan mode onderhevig is en daardoor met iedere outfit en kleur te combineren is. Dus eigenlijk zit je met zo’n ketting altijd goed.
En wil je je tijdloze schakelketting van zilver wat meer kleur geven dan kun je deze altijd opfleuren met een prachtige hanger. We hebben een groot assortiment hangers van verschillende materialen. En al deze juweeltjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals zilver, koraal, edelstenen, schelp, parelmoer en andere natuurlijk materialen. Eigenlijk zijn de hangers net zo divers als de edelsmeden die ze te maken.

Zilver ketting voor dames

Een zilveren ketting voor dames is de meest verfijnde manier om een beetje extra glans aan je outfit te geven. We hebben verschillende kettingen van zilver voor dames die eenvoudig te dragen zijn. Bijvoorbeeld bij een mooie blouse, om je hals op een subtiele manier accentueren. Een ketting van zilver voor dames geeft je outfit net dat beetje extra. Dus kies voor een eenvoudige look met een minimalistische zilveren ketting. Of draag meerdere laagjes zilveren kettingen over elkaar. Wat je ook kiest, je creëert altijd een nieuwe fantastische look.

In ons assortiment zilveren kettingen voor dames hebben we lange en korte exemplaren, van verschillende diktes. Dus waar je ook naar op zoek bent, er is keuze genoeg. Ook hebben we zilveren kettingen die bijzonder geschikt zijn om een hanger aan te dragen. Wat dacht je van een mooie zilveren hanger met een symbolische betekenis of met een prachtige edelsteen. Welke hanger je ook kiest Wereldse Juwelen heeft er een mooie bijpassende zilveren ketting voor dames bij.

Elke zilveren ketting voor dames is gemaakt van de beste kwaliteit zilver, namelijk het eerste gehalte .925 zilver. Door de hoge kwaliteit van elke zilveren ketting, blijft deze door de jaren heen oogverblindend en stijlvol. Zilveren kettingen zijn al eeuwenlang enorm geliefde sieraden. Dus de kans dat je mooie ketting van zilver voor dames uit de mode raakt is nihil.

Zilveren ketting cadeau

Een zilveren ketting voor dames is niet alleen een fantastisch cadeau voor jezelf, maar natuurlijk ook voor een lieve vriendin of je moeder. Dus ben je op zoek naar een mooi sieraad voor een geliefde dame. Geef haar dan een mooie zilveren ketting voor dames cadeau. Een prachtig cadeau waar elke dame blij van wordt. Bestel je nieuwe zilveren ketting online, dan pakken we deze als cadeautje voor je in en komt deze zo snel mogelijk jouw kant op.

De allereerste kettingen

De ketting is het eerste sieraad dat door de mens werd gedragen. Het is een universele vorm van versieren die in bijna alle oude culturen is aangetroffen. Een ketting van een Neanderthaler gemaakt van adelaarsklauwen, is misschien wel het oudste en bekendste sieraad. Uit latere periodes zijn er kettingen gevonden van tanden, botten en schelpen die geregen waren aan een draad.

Archeologen hebben in China honderd voorwerpen van struisvogeleierschalen gevonden die zijn doorboord en gepolijst. De archeologen gaan ervan uit dat het oude delen zijn van een 20.000 jaar oude ketting. En in het zuidwesten van China zijn recentelijk opgravingen gedaan van jade kettingen die dateren van 300 v. Chr.

Ook in India droegen zowel mannen als vrouwen 300 jaar v. Chr. al kettingen. Al deze oude ontdekkingen geven aan dat de ketting zeer waarschijnlijk de oudste vorm van sieraden is.

Tijdens de middeleeuwen werden sieraden voornamelijk gedragen door de allerrijksten, om zich te visueel onderscheiden van mensen uit minder bedeelde sociale klasse. Vandaag de dag zijn kettingen meer een uiting van persoonlijke stijl dan een uiting van rijkdom en status. Tot op de dag van vandaag blijft de fascinatie voor sieraden bestaan.

Ook de zilveren ketting wordt al eeuwenlang gewaardeerd en zilver werd ooit als een kostbaarder edelmetaal gezien dan goud. Maar tegenwoordig is zilver het meest betaalbare edelmetaal. Dus als je op zoek bent naar die ene speciale zilveren ketting, dan ben je bij Wereldse Juwelen aan het goede adres om jouw sieraden online te shoppen.

Bekijk meer zilveren sieraden: zilveren armbanden |zilveren hangers | zilveren oorbellen | zilveren ringen | mala’s|

Go to Top