Sieraden uit Afrika

Home/Sieraden uit Afrika

 
 
 

SIERADEN UIT AFRIKA – AFRIKAANSE SIERADEN

Handgemaakte Afrikaanse sieraden staan bekend om hun schoonheid en kwaliteit. Sieraden uit Afrika worden niet alleen gedragen om het lichaam te versieren ze hebben ook een culturele betekenis. In Afrika duiden bepaalde Afrikaanse sieraden op individuele rijkdom, macht en het bekleden van een bepaalde positie in de samenleving.
De gebruikte materialen voor deze sieraden variëren van goud tot zilveren en van kralen tot schelpen. Afrika is de bakermat van de mens en tevens de plek waar mensen voor het eerst sieraden maakten en droegen. Maar naarmate de tijd verstreek verbeterde Afrikaanse ambachtslieden hun technieken wat vandaag de dag resulteert in prachtige Afrikaanse sieraden.
In verleden maakten de Afrikanen voor het vervaardigen van hun sieraden alleen gebruik van organische materialen en materialen die beschikbaar waren in hun regio. Dit was vooral het geval in het verre verleden. Later toen de handel op gang kwam, kwamen er ook andere materialen voor handen die gebruikt werden voor het vervaardigen van Afrikaanse sieraden.
Sieraden uit Afrika zijn misschien wel het meest bekend om hun prachtige handgemaakte kralen. Ook de collectie Afrikaanse sieraden van Wereldse Juwelen bestaat uit prachtige kettingen en armbanden van verschillende soorten kralen. Laat je inspireren en bestel een mooi Afrikaans sieraad bij Wereldse Juwelen online.