Sieraden uit India

Home/Sieraden uit India

 
 
 

SIERADEN UIT INDIA – INDIASE SIERADEN

Indiase sieraden staan bekend om hun kunstzinnigheid, ambacht en vakmanschap. Sieraden uit India zijn niet voor niets over de hele wereld beroemd. Ze zijn zo adembenemend en bewonderenswaardig dat iedereen wel een Indiaas juweeltje in haar sieraden collectie wil hebben.
Sieraden hebben al meer dan 5000 jaar een ononderbroken traditie in India. Toentertijd werden Indiase sieraden gemaakt van natuurlijke materialen die in het hele land werden gevonden. Veren, bessen, bloemen, tanden, botten, bladeren en zaden werden verzameld en artistiek omgezet naar fraaie sieraden. Tegenwoordig worden Indiase sieraden voornamelijk van zilver en goud gemaakt veelal gezet met mooie edelstenen.
Vergeleken met andere landen hebben sieraden in India een andere betekenis. Indiase sieraden worden namelijk niet alleen gezien als kunstvoorwerp of accessoire. In de Indiase maatschappij geven ze van een persoon de mate van rijkdom en prestige in de samenleving aan.
Geen wonder, dat bepaalde gemeenschappen in India tijdens een bruiloft kilo’s goud geven aan versieringen en sieraden waar de bruid mee moet pronken. Indiase sieraden, of deze nu etnisch, klassiek of modern zijn, ze spelen een hele grote rol in Indiase tradities.
Het maken van sieraden is een kunst. Elk juweeltje dat is gemaakt is vervaardig met zeer vakkundige handen. Het is niet voor niets dat sieraden uit India over de hele werelds een grote aantrekkingskracht hebben met hun unieke en traditionele ontwerpen en artistieke uitmuntendheid. Dus laat je inspireren en bestel een mooi Indiaas sieraad bij Wereldse Juwelen online.