Sieraden uit Tibet/ Nepal

Mala armband uit Nepal van teakhout

Mala armband uit Nepal van teakhout

 23,95 29,95

(1 klantbeoordeling)

Deze boeddhistische mala uit Nepal is met de hand gemaakt en bestaat uit kralen van natuurlijk teakhout. De kralen zijn op een mooi donkerbruin elastisch koord geregen, zodat de mala of armband om vrijwel elke pols past. Teakhout staat in het boeddhisme symbool voor geluk en fortuin. De knoop op de eindkraal (guru of sumeru) is de symbolische eeuwige knoop, die symbool staat voor een lang leven en oneindige liefde.

Beschrijving

Deze boeddhistische mala uit Nepal is met de hand gemaakt en bestaat uit kralen van natuurlijk teakhout. De kralen zijn op een mooi donkerbruin elastisch koord geregen, zodat de mala of armband om vrijwel elke pols past. Teakhout staat in het boeddhisme symbool voor geluk en fortuin. De knoop op de eindkraal (guru of sumeru) is de symbolische eeuwige knoop, die symbool staat voor een lang leven en oneindige liefde.

Mala armbanden zijn prachtige heilige sieraden die zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. De mala kan alleen worden gedragen, maar is ook mooi te combineren met andere mala’s en armbanden.

Afmetingen: Deze mala armband is er in 2 variaties.

Variatie 1: deze mala heeft 17 kralen met een diameter van 12,0 mm. De binnenmaat van deze mala is 17,0 cm.

Variatie 2: deze mala heeft 13 kralen met een diameter van 15,0 mm. De binnenmaat van deze mala is 18,0 cm.

Materialen: teakhout en elastisch kant.

Land van herkomst: Nepal.

Wat is een mala?

Wat is een mala?

In het Nepalees betekent en mala letterlijk snoer van kralen. Een mala is dan ook een kralensnoer die gebruikt wordt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. De mala wordt gebruikt door bij iedere kraal een mantra te herhalen, waarbij de duim en wijsvinger langs de volgende kraal van de streng bewegen.

De grote kraal (guru of sumeru) is het begin- of eindpunt van de mala voor het tellen van de herhalingen. Mala’s worden al eeuwen lang gebruikt en zijn speciaal ontwikkeld om de geest gericht te houden op de meditatie.

Mala’s worden ook in andere culturen en religies gebruikt en zijn ook bekend onder de naam rozenkrans of gebedssnoer. Veel mala’s worden gemaakt van verschillende materialen en de eigenschappen van de kralen zouden specifieke energetische effecten hebben.

1 beoordeling voor Mala armband uit Nepal van teakhout

  1. Paulien Hunfeld

    Prachtig hout, verzorgde verpakking, snelle levering!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Go to Top