Sieraden uit Tibet/ Nepal

Mala armband uit Nepal van Afrikaans sandelhout

Mala armband uit Nepal van Afrikaans sandelhout

Uitverkocht

(2 klantbeoordelingen)

Deze traditionele mala armband is handgemaakt van sandelhouten kralen. Traditioneel worden deze mala armbanden door boeddhistische monniken  gebruikt voor gebed en meditatie. De mala is gemaakt van het nature geurige Afrikaanse sandelhout. Op de eindkraal (sumeru of guru) is een oneindige knoop bevestigd die symbool staat voor eeuwige liefde en vriendschap. De kralen zijn geregen op een bruin elastisch koord van kant.

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschrijving

Deze traditionele mala armband is handgemaakt van sandelhouten kralen. Traditioneel worden deze mala armbanden door boeddhistische monniken  gebruikt voor gebed en meditatie. De mala is gemaakt van het nature geurige Afrikaanse sandelhout. Op de eindkraal (sumeru of guru) is een oneindige knoop bevestigd die symbool staat voor eeuwige liefde en vriendschap. De kralen zijn geregen op een bruin elastisch koord van kant.

Mala armbanden zijn prachtige heilige sieraden die zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. Mala’s kunnen alleen worden gedragen maar zijn ook mooi te combineren met andere mala’s of armbanden.

Sandelhout is één van de traditionele materialen voor mala’s. In het boeddhisme wordt sandelhout als een heilig houtsoort beschouwd met een heerlijke aromatische geur, waardoor je alert en gefocust blijft tijdens de meditatie. Dit maakt een sandelhouten mala zeer geschikt voor een rituele en spirituele meditatie. Spiritueel gezien staat sandelhout symbool voor het aantrekken van positieve vibraties, heldere waarneming, kalmte en zou het een rustige en positieve gemoedstoestand bevorderen.

Afmetingen: Deze mala armband is er in 2 variaties.

Variatie 1: deze mala heeft 15 kralen met een diameter van 15,0 mm. De binnenmaat van deze mala is 19,0 cm.

Variatie 2: deze mala heeft 12 kralen met een diameter van 20,0 mm. De binnenmaat van deze mala is 19,0 cm.

Materialen: sandelhout en elastisch kant.

Land van herkomst: Nepal.

Wat is een mala?

In het Nepalees betekent en mala letterlijk snoer van kralen. Een mala is dan ook een kralensnoer die gebruikt wordt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. De mala wordt gebruikt door bij iedere kraal een mantra te herhalen, waarbij de duim en wijsvinger langs de volgende kraal van de streng bewegen.

De grote kraal (guru of sumeru) is het begin- of eindpunt van de mala voor het tellen van de herhalingen. Mala’s worden al eeuwen lang gebruikt en zijn speciaal ontwikkeld om de geest gericht te houden op de meditatie.

Mala’s worden ook in andere culturen en religies gebruikt en zijn ook bekend onder de naam rozenkrans of gebedssnoer. Veel mala’s worden gemaakt van verschillende materialen en de eigenschappen van de kralen zouden specifieke energetische effecten hebben.

2 beoordelingen voor Mala armband uit Nepal van Afrikaans sandelhout

  1. Lara

    Zeer mooi! Dikke mooie kralen! Kwalitatief!

  2. Anoniem

    Erg mooie armbanden. Net zoals op de foto. Erg blij mee.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Misschien vind je deze ook leuk…

Go to Top