Sieraden uit de Verenigde-Staten

Indianen ketting van turkoois en spondylus

Indianen ketting van turkoois en spondylus

 191,95

Uitverkocht

(1 klantbeoordeling)

Deze ketting is slechts eenmaal gemaakt door een zeer getalenteerde indianen edelsmid uit de Verenigde Staten. Dus draag je deze ketting om je hals dan kun je er absoluut zeker van zijn dat je de enige bent.

Slechts 1 uniek exemplaar beschikbaar.

Uitverkocht

Beschrijving

Deze ketting is slechts eenmaal gemaakt door een zeer getalenteerde indianen edelsmid uit de Verenigde Staten. Dus draag je deze ketting om je hals dan kun je er absoluut zeker van zijn dat je de enige bent.

De maker van deze ketting is een Navajo kunstenaar die Santo Domingo stijl heishi kettingen creëert. Ze staat bekend om het combineren van de traditionele heishi ketting met kleurrijke stenen.

De letterlijke betekenis van heishi is schelp.  Heishi verwijst in het bijzonder naar stukjes schelp die zijn geboord en vervolgens geregen tot ketting. Steeds vaker verwijst heishi naar handgemaakte kleine kralen van allerlei natuurlijke materialen.

De oorsprong van heishi is eveneens fascinerend en is onlosmakelijk verbonden met de oude geschiedenis van de mensen die het meest bedreven zijn in het maken van heishi, de Santo Domingo en San Felipe Pueblo indianen. Heishi sieraden zijn de eerste sieraden die werden gemaakt in New Mexico.

De kunstenaar heeft verschillende afmetingen turkooizen afgewisseld met rood spondylus en kleine ronde turkooizen wat samen een prachtig geheel vormt. De ketting sluit met een zilveren haakje.

Afmetingen: de ketting heeft een lengte van 47,0 cm. De grote turkooizen hebben een gemiddelde lengte van 2,0 cm en zijn 1,0 cm breed. De kleine kraaltjes van turkoois hebben een diameter van 4,0 mm.

Materialen: eerste gehalte (.925) zilver, turkoois en spondylus (stekeloester).

Land van herkomst: Verenigde Staten.

Edelstenen

De spondylus, ook wel bekend onder de naam stekeloester, is familie van de schelp. Deze spondylus schelpen zijn bedekt met intimiderende stekels en komen voor in een reeks van heldere kleuren, zoals paars, oranje, rood en geel. Deze grote stekelige oesterschelpen zijn te vinden in de Golf van Californië, de pacifische kust en in het zuiden van de warme wateren van Zuid-Amerika. Inheemse indianen gebruiken spondylus al vele eeuwen om hun zilveren sieraden te verfraaien.

Turkoois is een van de eerste edelstenen die werd gemijnd, het dateert van 6000 voor Christus en is altijd zeer gewaardeerd om zijn volle kleur. De kleur is afhankelijk van de hoeveelheid ijzer en koper in de edelsteen en loopt uiteen van hemelsblauw tot groen. De hemelsblauwe kleur van geslepen turkoois kan in loop van de tijd veranderen naar een groen blauwe kleur als de steen oxideert door blootstelling aan de lucht. Voor de indianen staat turkoois symbool voor water, lucht, bescherming en gezondheid.

1 beoordeling voor Indianen ketting van turkoois en spondylus

  1. Jeremy

    Een mooie selectieve keuze aan prachtige (natuurlijke/gestabiliseerde) Turkoois! Prachtig en met liefde gemaakt door native american kunstenaars. Veel draagplezier met deze ketting. zeer tevreden. Zal zeker terugkomen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Go to Top