Mala ketting - Mala kettingen en armbanden 

Bestel je Tibetaanse mala ketting of armband online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door talentvolle ambachtslieden. Gratis verzending & snelle levering!

 

Mala kettingen uit Tibet of Nepal

Mala kettingen zijn prachtig om te zien én te dragen. Deze sieraden hebben een diepere onderliggende betekenis. Een mala ketting kalmeert de ziel en zorgt voor innerlijke rust. Ze bestaan uit een specifiek aantal kralen. Deze kunnen zijn vervaardigd uit edelstenen of hout. Sommige mala kettingen hebben een kwastje of zelfs een bedeltje. Wat is de diepere betekenis van een mala ketting of mala armband? Je leest er hieronder alles over.

Wat is een mala ketting of armband eigenlijk?

Van origine is een mala eigenlijk een gebedsketting. Ze worden gebruikt tijdens het mediteren, maar ook bij het tellen van mantra’s en gedurende andere boeddhistische gebeden. Je draagt een mala natuurlijk ook om zijn prachtige uitstraling. Om je hals of om je pols. Dat kan zowel met kettingen als met handgemaakte mala armbanden uit Tibet of Nepal. Mala’s zorgen voor innerlijke balans en een rustige ziel. Ook voorzien ze je van de kracht die je nodig hebt op vlakken die juist voor jou persoonlijk heel belangrijk zijn.

Waarom hebben mala kettingen vaak 108 kralen of edelstenen.

Het getal 108 en mala kettingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar schuilt natuurlijk een diepere betekenis achter. De meeste mala’s tellen 108 kralen, of soms 72. Bijvoorbeeld van sandelhout, zaden van de lotusbloem of edelstenen. Het symbolische getal staat bijvoorbeeld voor de 108 wegen naar verlichting, maar ook voor de stadia die onze ziel gedurende het leven doorloopt. Mala kettingen worden ook gebruikt voor het tellen van mantra’s. Als je goed telt, zul je opmerken dat een ketting nog een kraal heeft. Dit wordt ook wel de goeroe kraal genoemd en staat symbool voor het kruinchakra. Het dient als “stop”, “eind” en “keerpunt”.

Hoe gebruik je een mala kralen kettingen om te mediteren?

Pak je graag wat innerlijke rust door te mediteren? Ook dan kun je gebruik maken van mala’s. Beweeg de kralen tussen je duim en middelvinger. De wijsvinger gebruik je dus niet. Dat heeft een reden. Deze vinger staat volgens verschillende overtuigingen namelijk symbool voor jouw ego. Gebruik één mantra en werk vervolgens de gehele ketting af. Passeer de kraal die het kruinchakra symboliseert niet, maar schuif de kralen in tegenovergestelde richting weer terug. Wist je dat een mala ketting of mala armband ook kan ondersteunen bij mindfulness? Je wordt je meer bewust van jouw “zijn” in het hier en nu.

Waar wordt een mala armband of ketting van gemaakt?

Een mala armband of ketting van Wereldse Juwelen wordt in Tibet of Nepal gemaakt door vaklieden. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd en met zorg samengesteld. Mala’s kunnen zijn gemaakt van houten kralen. Bijvoorbeeld van Afrikaans sandelhout of teakhout. Een mala armband of mala ketting van Tibetaanse afkomst kan ook gemaakt zijn van pijnboomhout of taxushout. Ze kunnen zijn voorzien van kwastjes of een boeddha symbool van edelsteen.

Er bestaan zelfs mala kettingen en armbanden met gegraveerde houten kralen. Ook edelstenen worden gebruikt voor mala’s. Zoals bijvoorbeeld turkoois, amazoniet of agaat. Deze stenen hebben tevens een prachtige betekenis en hebben elk hun eigen unieke kracht. Ook aan de hand daarvan kun je bepalen welke mala armband of mala ketting het beste bij je past. Hieronder lees je de werking van specifieke mala edelstenen.

  • Amazoniet: deze edelsteen voorziet je van de kracht die je nodig hebt om jezelf te leren kennen. Je bent beter in staat tot het volgen van je innerlijke intuïtie. Amazoniet heeft een kalmerende werking, geeft rust en zorgt voor ontspanning. Daarnaast zorgt deze bijzondere edelsteen voor balans en harmonie. 
  • Turkoois: deze edelsteen brengt naast geluk ook wijsheid en heling met zich mee. Je bent beter in staat om de focus te behouden, maar leert wel genieten van de kleine momenten in het leven. Deze geluksbrenger laat je reageren en communiceren vanuit jouw innerlijke gevoel. Deze steen biedt tevens de bescherming die nodig is tijdens de reizen die je maakt.
  • Agaat: deze edelsteen heeft aardende eigenschappen. Ze zorgt voor stabiliteit en bescherming wanneer dat het meest nodig is. Een mala armband of ketting met agaat biedt ook mentale rust en kalmte. Ze verbetert je zelfvertrouwen en zorgt voor een veilig gevoel. Draagt deze steen in de vorm van een mala armband of ketting.

Online een mala kopen: De mala kettingen en armbanden van Wereldse Juwelen

In de sieraden webshop van Wereldse Juwelen vind je een prachtige collectie van handgemaakte mala’s. In de vorm van een ketting of een armband. Voorzien van houten kralen, symbolen, edelstenen of rudraksha. Onze mala kettingen en armbanden worden gemaakt in Tibet of Nepal. Ze worden met de hand vervaardigd door vaklieden die precies weten waar een echte mala aan moet kunnen voldoen. Jij hoeft dus alleen nog maar een keuze te maken uit een mala ketting of armband die bij je past. Een goed moment om af te gaan op jouw intuïtie dus.

Bewonder meer sieraden: zilveren armbanden |zilveren hangers | zilveren kettingen | zilveren oorbellen | zilveren ringen|

Go to Top