Volgens onze indianen edelsmeden is de eerste stap in het creëren van een mooi handgemaakt sieraad, het creëren van een uniek design. En zo is het ook precies gegaan met onze nieuwe collectie authentieke inheemse Amerikaanse sieraden van de Navajo indianen. Deze collectie bestaat voornamelijk uit indianen sieraden die maar één keer zijn gemaakt en dus uniek zijn. En zeg nou zelf, wie draagt er niet graag een bijzonder en uniek sieraad? De indianen sieraden zijn handgemaakt van zilver met turkoois, spondylus, lapis lazuli en andere edelstenen door inheemse indianen meester edelsmeden.

Zo zijn de zilveren hangers bijvoorbeeld gezet met de beste turkooizen die gedolven zijn in de Kingman mijnen in de Verenigde Staten. Deze mijn bevindt zich in het noordwesten van Arizona en produceert turkoois in een zeer breedspectrum aan kleuren en patronen. Maar de meest geliefde turkoois onder de indianen is de diepblauwe met donkere patronen.

Voor de indianen is turkoois kostbaarder dan goud en is het een blijvende uitdrukking van de inheemse indianencultuur in de Verenigde Staten. De indianen schrijven turkoois helende en beschermende eigenschappen toe. De indianen geloven dat turkoois spirituele krachten bezit, zoals de mogelijkheid om degenen met geestelijke of lichamelijke ziekten te genezen. Vanwege de mooie kleur en de koele temperatuur, zagen de indianen deze edelsteen als een verzachtende remedie voor ziekten. Genezers binnen een indianenstam gebruikten vaak turkoois in hun spirituele rituelen en helende ceremonies. Voor de indianen symboliseert turkoois het leven, waardoor ze deze edelsteen graag bij zich dragen in een zakje of in de vorm van een sieraad.
Maar dat is nog niet alles. De indianen zijn er ook van overtuigd dat turkoois veiligheid en bescherming biedt, vooral voor degenen die zich in gevaarlijke situaties bevindt.

Naast de prachtige indianen sieraden met turkoois hebben de indianen ook een indrukwekkende geschiedenis in het vervaardigen van onderscheidende ontwerpen met inlegtechnieken. Met name de Pueblo-indianen zijn hier verbluffend goed in en deze prachtige juweeltjes lijken wel op kleine mozaïekjes. Fijne stukjes edelstenen en andere natuurlijke materialen worden als een puzzel in een zilveren zetting gelegd, waardoor een prachtig kunstwerkje ontstaat. Ook deze indianen sieraden hebben vandaag de dag een sterke en levendige traditie en worden wereldwijd zeer gewaardeerd.

Neem gauw een kijkje in onze sieraden webshop en bewonder de unieke handgemaakte sieraden van de indianen. Ontvangen we je bestelling op werkdagen vóór 16:00 uur, dan wordt deze nog dezelfde dag verzonden!

SHOP INDIANEN SIERADEN >