Sieraden uit Peru

Lange zilveren filigrain oorbellen uit Peru

Lange zilveren filigrain oorbellen uit Peru

 109,95

Uitverkocht

(1 klantbeoordeling)

Onze Peruaanse edelsmid toont de pracht van handgemaakte filigrain in deze schitterende zilveren oorbellen. Deze prachtige handgemaakte zilveren oorhangers met filigrain blaadjes vormen een mooi eerbetoon aan de natuur. Een favoriete inspiratiebron van onze Peruaanse edelsmeden.

Uitverkocht

Beschrijving

Onze Peruaanse edelsmid toont de pracht van handgemaakte filigrain in deze schitterende zilveren oorbellen. Deze prachtige handgemaakte zilveren oorhangers met filigrain blaadjes vormen een mooi eerbetoon aan de natuur. Een favoriete inspiratiebron van onze Peruaanse edelsmeden.

Ondanks de fascinerende details en grootte, zijn deze filigrain oorbellen bijna gewichtloos als je ze draagt. Met deze oorhangers zijn alle ogen op je gericht vanwege de schoonheid, bijzondere vorm en handgemaakte details van filigrain.

Type oorbel: oorhaakje.

Afmetingen: de zilveren oorbellen hebben een lengte van 8,0 cm en zijn 3,0 cm breed.

Materialen: zilver (.950).

Land van herkomst: Peru.

Materiaalomschrijving

Wereldwijd worden er verschillende zilver legeringen gebruikt. Een legering is een mengsel van twee of meer metalen. Puur zilver is te zacht om te bewerken, waardoor het altijd met een ander metaal gemengd moet worden wil het zilveren sieraad zijn vorm kunnen behouden.

In Nederland en vele andere landen wordt het eerste gehalte zilver (.925) het meest gebruikt voor het maken van sieraden. Deze legering bestaat uit 92.5% puur zilver en voor 7.5% uit een ander metaal, meestal koper. In Peru wordt daarentegen .950 zilver het meest gebruikt voor het vervaardigen van sieraden. Dit betekent dat de legering uit 95% puur zilver bestaat en voor 5% uit een ander metaal, in dit geval koper. Zilver is een wit metaal en aangezien .950 zilver meer puur zilver bevat dan .925 zilver hebben deze Peruaanse sieraden een nog mooiere witte kleur.

In Nederland is het hoogst erkende zilver gehalte .925, daarom is het niet mogelijk om sieraden met een zilver gehalte van .950 bij de Waarborg Edelmetaal te laten keuren en stempelen met een .950 keurmerk. Om die reden zijn onze sieraden uit Peru door de Waarborg Edelmetaal gestempeld met het eerste gehalte keurmerk .925 en ons meesterteken.

Wat is filigrain?

Catacaos is een stadje in het noorden van Peru dat al eeuwenlang volledig in het teken staat van filigrain. Deze techniek dateert uit de Pre-Inca tijd en is sindsdien van generatie op generatie doorgegeven. Catacaos is nationaal en internationaal zo beroemd om zijn fantastische filigrain technieken, dat dit ambacht als nationaal cultureel erfgoed wordt gezien. De edelsmeden uit Catacaos zijn hier bijzonder trots op, wat de identiteit van het stadje versterkt. De filigrain techniek vereist veel technische kennis en kunde om deze fijne en delicate sieraden te kunnen maken. Ook onze edelsmeden uit Catacaos beheersen deze techniek tot in de puntjes en hebben een prachtige collectie zilveren filigrain sieraden gemaakt.

Maar wat is filigrain nu eigenlijk? Filigrain is in de edelsmeedkunst een versieringstechniek waarbij het sieraad wordt versierd met heel fijn buigzaam draadwerk van zilver of goud. De naam is afgeleid van het Latijn. Filum betekent draad en granum betekent korrel. Filum spreekt voor zich, want filigrain is gemaakt van zeer dun draad. Maar waar komt de naam korrel vandaan? Bij filigrain worden twee zeer dunne zilveren draden om elkaar heen gedraaid waardoor het lijkt alsof het gedraaide draad uit allemaal kleine korreltjes bestaat.
Filigrain sieraden bestaan uit fijne stukjes draadwerk dat tot één geheel is gesoldeerd, met als resultaat prachtige decoratieve zilveren sieraden.

Een interessant feitje over deze versieringstechniek is dat uit 1 gram puur zilver een draad van 2 km lengte getrokken kan worden. Deze grote rek hangt samen met het gegeven dat puur zilver een zacht metaal is.

Symboliek

De Peruanen en de Inca’s omschrijven zilver al eeuwenlang als de tranen van de maan. De Inca’s gebruikten zilver om hun goden te eren, door veel zilveren sieraden te dragen hadden zij het gevoel dichter bij hun goden te staan.

1 beoordeling voor Lange zilveren filigrain oorbellen uit Peru

  1. Annemarie

    Het zijn Pareltjes!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Misschien vind je deze ook leuk…

Go to Top