Sieraden uit Nieuw-Zeeland

Zwarte jade Maori hanger in Hei Matau symbool

Zwarte jade Maori hanger in Hei Matau symbool

 79,95

Uitverkocht

Deze traditionele jade Maori hanger uit Nieuw-Zeeland is volledig met de hand gesneden in de vorm van een vishaak. De Maori noemen de vishaak een Hei Matau. Dit eeuwenoude symbool gaat terug naar de tijd dat toen de Maori nog leefden van de zee.

Uitverkocht

Beschrijving

Deze traditionele jade Maori hanger uit Nieuw-Zeeland is volledig met de hand gesneden in de vorm van een vishaak. De Maori noemen de vishaak een Hei Matau. Dit eeuwenoude symbool gaat terug naar de tijd dat toen de Maori nog leefden van de zee.

De vishaak was niet alleen een cruciaal instrument maar ook een symbool voor het leven, welzijn en welvaart. De Hei Matau werd ook als een talisman gedragen tijdens de reizen die de Maori maakten. Deze bijzondere, gestileerde vishaak staat symbool voor kracht, vastberadenheid, geluk, vrede, welvaart, goede gezondheid en voorspoed. Ook biedt het een veilige reis over water.

De jade maori hanger is inclusief een zwart op maat verstelbaar waxkoord.

Afmetingen: de jade hanger heeft een lengte van 3,2 cm en is 1,5 cm breed.

Materialen: Jade (nefriet) en een waxkoord.

Land van herkomst: Nieuw-Zeeland.

Edelstenen

De zwarte jade waar deze hanger van is gemaakt komt uit het kleine Australische plaatsje Cowell. In dit plaatsje wordt vandaag de dag de meeste zwarte jade van de wereld gewonnen. Harry Schiller vond in 1965 de eerste zwarte jade in Australië toen hij op het land van zijn boerderij aan het werk was. Op dit moment zijn er in Australië 100 bronnen waar zwarte jade wordt gewonnen.

De zwarte kleur is afkomstig van een natuurlijke combinatie van grafiet en ijzeroxide. Maar ondanks de grote hoeveelheid ijzeroxide is de zwarte kleur een illusie, want wanneer zwarte jade heel fijn wordt geslepen zie je eigenlijk een diepe groene kleur.

Symboliek

De Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, staan bekend om hun expressieve en unieke kunstvormen. De designs die de Maori in hun snijwerken gebruiken hebben allemaal een bijzondere betekenis. Deze vorm van kunst wordt al duizenden jaren gebruikt en tot op de dag van vandaag worden de uitdrukkingen, overtuigingen en waarden van het Maori volk nog steeds nageleefd.

Zo hebben de Maori groot respect voor de natuur en hechten zij veel waarde aan de oorsprong van de aarde en het leven in het bijzonder. De verbinding tussen de fysieke en geestelijke wereld is ook een belangrijk thema voor de Maori. De symboliek van deze onderwerpen komen allemaal terug hun sieraden.

De Maori hadden geen geschreven taal en door middel van hun snijwerken en sieraden droegen zij hun verhalen en legendes over. Deze sieraden worden door de stamhoofden van generatie op generatie doorgegeven, dit is zo’n belangrijke traditie dat deze snijwerken heilige voorwerpen zijn geworden.

De Maori noemen deze heilige voorwerpen Taonga, wat schat betekent. Van de Taonga wordt gedacht dat het de kracht bezit van de geesten van voorouders, woeste krijgers of belangrijke leiders die het snijwerk in hun handen hadden. Alsof er een klein deel van deze geesten in de Taonga achterblijft.

Ook vandaag de dag wordt een traditioneel vervaardigde hanger, die uit liefde is gegeven en met respect wordt gedragen, geacht de geest van de drager te absorberen. Hierdoor is de hanger een krachtig spiritueel object.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zwarte jade Maori hanger in Hei Matau symbool” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Go to Top