Sieraden uit Nieuw-Zeeland

Groene jade Maori Twist hanger

Groene jade Maori Twist hanger

 89,95

Uitverkocht

De gekruiste vorm van deze handgemaakte jade Maori twist hanger geeft aan hoe het levenspad van twee mensen samenkomen en de eeuwige verbondenheid tussen deze twee mensen. Ook al worden twee geliefden door het reizen van elkaar gescheiden, ze komen altijd weer bij elkaar terug om hun leven samen te delen.

Uitverkocht

Beschrijving

De gekruiste vorm van deze handgemaakte jade Maori twist hanger geeft aan hoe het levenspad van twee mensen samenkomen en de eeuwige verbondenheid tussen deze twee mensen. Ook al worden twee geliefden door het reizen van elkaar gescheiden, ze komen altijd weer bij elkaar terug om hun leven samen te delen. De twist vertelt hoe de kracht van vriendschap, loyaliteit en liefde eeuwig zal duren. Precies om deze reden is de Maori jade twist hanger een geweldig cadeau voor geliefden die elkaar voor een tijdje niet kunnen zien of gewoon hun liefde voor elkaar willen uiten.

De jade hanger is inclusief een zwart op maat verstelbaar waxkoord.

Afmetingen: de jade hanger heeft een lengte van 3,0 cm en is 1,8 cm breed.

Materialen: Jade (nefriet) en een waxkoord.

Land van herkomst: Nieuw-Zeeland.

Edelstenen

Bij jade denken veel mensen aan China. Maar jade wordt ook gewonnen in Nieuw- Zeeland. De Maori, de oorspronkelijk bewoners van Nieuw-Zeeland, maken al eeuwen lang unieke symbolen van deze steen.

In Nieuw-Zeeland wordt jade vrijwel altijd greenstone genoemd. Deze naam komt van de eerste Europese ontdekkingsreizigers die in de 18e eeuw naar Nieuw-Zeeland kwamen. Zij zagen dat het Maori volk jade sieraden en ornamenten droegen en hadden er geen idee van dat deze sieraden van jade waren gemaakt. De ontdekkingsreizigers noemde het Greenstone, een naam die altijd is gebleven.

De Maori daarentegen noemen Greenstone Pounamu, deze steen is nauw verweven met de Maori. Greenstone wordt voornamelijk gewonnen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, vandaar dat de Maori dit eiland Te Wai Pounamu noemen. Pounamu wordt door de Maori beschouwd als een zeer spirituele steen. Zij geloven dat een stuk Pounamu altijd blijft verlangen naar zijn bron, de rivieren en bergen van Nieuw-Zeeland.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Groene jade Maori Twist hanger” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Go to Top