Sieraden uit Nieuw-Zeeland

Groene jade Maori hanger in de vorm van het Manaia symbool

Groene jade Maori hanger in de vorm van het Manaia symbool

 69,95

Uitverkocht

(2 klantbeoordelingen)

Deze traditionele jade Maori hanger uit Nieuw-Zeeland is volledig met de hand gesneden, in de vorm van een Manaia. Dit eeuwenoude symbool van de Maori staat bekend als een oud en mythisch wezen. Traditioneel afgebeeld met het hoofd van een vogel, het lichaam van een man en de staart van een vis.

Uitverkocht

Beschrijving

Deze traditionele jade Maori hanger uit Nieuw-Zeeland is volledig met de hand gesneden, in de vorm van een Manaia. Dit eeuwenoude symbool van de Maori staat bekend als een oud en mythisch wezen. Traditioneel afgebeeld met het hoofd van een vogel, het lichaam van een man en de staart van een vis. Zijn lichaam symboliseert de hemel, de aarde en de zee en het evenwicht tussen deze elementen. De vogel staat symbool voor een boodschapper of voorspeller tussen de menselijke en geestelijke wereld.Historisch gezien heeft dit mystieke schepsel, bovennatuurlijke krachten die de Maori stam beschermd. De Maori dragen deze hanger dan ook als bescherming tegen het kwade.

De jade hanger is inclusief een zwart op maat verstelbaar waxkoord.

Afmetingen: de jade hanger heeft een lengte van 3,0 cm en is 2,3 cm breed.

Materialen: Jade (nefriet) en een waxkoord.

Land van herkomst: Nieuw-Zeeland.

Edelstenen

Bij jade denken veel mensen aan China. Maar jade wordt ook gewonnen in Nieuw- Zeeland. De Maori, de oorspronkelijk bewoners van Nieuw-Zeeland, maken al eeuwen lang unieke symbolen van deze steen.

In Nieuw-Zeeland wordt jade vrijwel altijd greenstone genoemd. Deze naam komt van de eerste Europese ontdekkingsreizigers die in de 18e eeuw naar Nieuw-Zeeland kwamen. Zij zagen dat het Maori volk jade sieraden en ornamenten droegen en hadden er geen idee van dat deze sieraden van jade waren gemaakt. De ontdekkingsreizigers noemde het Greenstone, een naam die altijd is gebleven.

De Maori daarentegen noemen Greenstone Pounamu, deze steen is nauw verweven met de Maori. Greenstone wordt voornamelijk gewonnen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, vandaar dat de Maori dit eiland Te Wai Pounamu noemen. Pounamu wordt door de Maori beschouwd als een zeer spirituele steen. Zij geloven dat een stuk Pounamu altijd blijft verlangen naar zijn bron, de rivieren en bergen van Nieuw-Zeeland.

Symboliek

De Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, staan bekend om hun expressieve en unieke kunstvormen. De designs die de Maori in hun snijwerken gebruiken hebben allemaal een bijzondere betekenis. Deze vorm van kunst wordt al duizenden jaren gebruikt en tot op de dag van vandaag worden de uitdrukkingen, overtuigingen en waarden van het Maori volk nog steeds nageleefd.

Zo hebben de Maori groot respect voor de natuur en hechten zij veel waarde aan de oorsprong van de aarde en het leven in het bijzonder. De verbinding tussen de fysieke en geestelijke wereld is ook een belangrijk thema voor de Maori. De symboliek van deze onderwerpen komen allemaal terug hun sieraden.

De Maori hadden geen geschreven taal en door middel van hun snijwerken en sieraden droegen zij hun verhalen en legendes over. Deze sieraden worden door de stamhoofden van generatie op generatie doorgegeven, dit is zo’n belangrijke traditie dat deze snijwerken heilige voorwerpen zijn geworden. De Maori noemen deze heilige voorwerpen Taonga, wat schat betekent. Van de Taonga wordt gedacht dat het de kracht bezit van de geesten van voorouders, woeste krijgers of belangrijke leiders die het snijwerk in hun handen hadden. Alsof er een klein deel van deze geesten in de Taonga achterblijft.

Ook vandaag de dag wordt een traditioneel vervaardigde hanger, die uit liefde is gegeven en met respect wordt gedragen, geacht de geest van de drager te absorberen. Hierdoor is de hanger een krachtig spiritueel object.

2 beoordelingen voor Groene jade Maori hanger in de vorm van het Manaia symbool

  1. Marcel van Dun

    Mooi sieraad. Ook hiervan ga ik het touwtje vervangen door zilveren kettinkje.

  2. kevin

    Hallo, het is een prachtig product! Zeer mooi afgewerkt. Het greenstone/groene jade is echt gesteente en geen plastic!. Let wel op de maat in cm, ik had hier overheen gekeken en mijn verwachting was dat deze prachtige manaia hanger groter zou zijn. Dit is mijn eigen fout, echter ben ik alsof ruim tevreden, je moet dingen in het leven accepteren zoals ze op je pad komen. Ik wardeer ook zeer met hoeveel zorg het cadeautje is ingepakt is en verstuurd,mijn complimenten aan wereldse-juwelen.nl. tot de volgende aankoop mvg kevin

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Misschien vind je deze ook leuk…

Go to Top