Zilveren hangers

Een zilveren hanger voor dames bestel je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door edelsmeden wereldwijd van .925 zilver.

Zilveren hangers

Een zilveren hanger voor dames bestel je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door edelsmeden wereldwijd van .925 zilver.

Shop sieraden online bij Wereldse Juwelen! De zilveren hangers van Wereldse Juwelen zijn handgemaakt door edelsmeden die het vak tot in de puntjes beheersen. De prachtige witte glans van zilver, is door de eeuwen heen altijd een zeer geliefd edelmetaal geweest. Juist door deze glans is zilver een zeer gewaardeerd edelmetaal voor sieraden. Een zilveren hanger is daarop natuurlijk geen uitzondering. Een zilveren hanger bungelt over het algemeen aan een ketting of koord, die meestal aan de ketting is bevestigd met een oogje.

De meeste van onze zilveren hangers worden zonder ketting aangeboden, zodat je zelf een mooie bijpassende zilveren hanger ketting kunt uitzoeken die helemaal jouw smaak is. En heb je zelf al een zilveren hanger ketting dan kan je deze altijd verfraaien met een bijzondere handgemaakte zilveren hanger.

Uiteraard wordt een hanger gedragen omdat mensen het mooi vonden, maar ze hebben ook een andere functie. Ze worden gebruikt als bescherming in de vorm van een amulet of religieus symbool, maar ook als zelfbevestiging in de vorm van een naam of initiaal. Een sport of lievelingsdier, allemaal uiting die terug te vinden zijn in de vorm van een zilveren hanger. Kortom, hangers worden vaak als symbool voor iets gedragen.

Zilveren hanger symbolen

Wie kent niet het gebroken hart waarbij geliefden elk de helft van het hart dragen als symbool voor de liefde voor elkaar. Een medaillon wordt vaak gedragen om een foto of haarlok van een een dierbare bij zich te dragen. Ook heeft elke maand zijn eigen edelsteen, zo staat smaragd bijvoorbeeld symbool voor de maand mei. Veel mensen dragen dan ook een hanger van zilver met de edelsteen van hun geboortemaand.

Zilveren hangers voor dames

Onze unieke collectie zilveren hangers voor dames toont een grote diversiteit aan designs. Door de verschillende technieken edelsmeden en materialen die wereldwijd worden gebruikt ontstaat er een collectie traditionele handgemaakte hangers van zilver. Elke cultuur viert zijn rijke geschiedenis van het sieraden maken door middel van specifieke symbolen en stijlen. De zilveren hangers voor dames uit Peru zijn bijvoorbeeld vervaardigd met de speciale filigrain techniek. Met deze techniek, waar Peru wereldberoemd om is, wordt de hanger van zilver versierd met fijn buigzaam zilverdraad. Dit vakmanschap zorgt voor prachtige zilveren hangers.

Zilveren hangers uit Bali

Ook de zilveren hangers voor dames uit Bali zijn fantastische kunstwerkjes. De hangers van zilver in de vorm van een symbool hebben een diepere betekenis en maken alleen daarom al indruk. We hebben meerdere zilveren hangers in de vorm van het tree of life symbool. Maar ook juweeltjes met symbolen van het Ohm-teken, de lotusbloem, het hamsa-handje en een hart zijn zeer geliefde hangers van zilver uit Bali. Ook voor een mooie bijpassende zilveren hanger ketting ben je bij ons op het juiste adres. Bij Bali denk je natuurlijk ook aan de prachtige kleuren die op het eiland te vinden zijn.  Ook dat element vind je terug in de moderne zilveren hangers uit Bali door middel van de prachtige edelstenen.

Zilveren hangers uit India

De zilveren hangers voor dames uit India zijn ook bijzonder kleurrijk. Toermalijn in al zijn kleurschakeringen, granaat en citrien zijn slechts enkele edelstenen die de designs van de moderne zilveren hangers uit India verrijken. Bij de zilveren hangers voor dames uit Mexico staan de organische edelstenen koraal, amber en de parel centraal. Het zilver van deze hangers is gedolven in Taxco, een plaats in Mexico waar ze bekend staan om hun talentvolle edelsmeden. Aan een bijpassende zilveren hanger ketting komen deze juweeltjes helemaal tot hun recht.

Zilveren hangers uit Tibet

De hangers uit Tibet zijn allesbehalve moderne zilveren hangers te noemen. Maar dat maakt ze niet minder speciaal. Deze kunstwerkjes zijn één en al expressie van de Tibetaanse cultuur en staan vol symboliek. Alleen daarom al zijn deze Tibetaanse hangers, die ook wel ghau hanger of gebedsdoosjes worden genoemd één van de mooiste Tibetaanse sieraden. De Tibetanen zelf dragen deze Ghau hanger vaak als gebedsdoosje. Ze worden gebruikt als een soort amulet en zijn meestal gemaakt van zilver. Deze zilveren hangers zijn vaak ingelegd met edelstenen en heel sierlijk ontworpen. Ze worden gedragen aan een zilveren hanger ketting, waarbij de Ghau ter hoogte van het hart hangt. De Ghau hanger van zilver kan worden geopend. De Tibetanen plaatsen er een papyrusrol met een gebed in, een mantra, een beeld van Boeddha of een ander heilig symbool. Deze zilveren hangers zijn niet alleen bij dames maar ook bij heren zeer geliefd.

De zilveren hangers van Wereldse Juwelen zijn vrouwelijk, traditioneel of modern, maar altijd stijlvol. Voor welke gelegenheid je ze ook draagt, ze zullen ervoor zorgen dat je er altijd fantastisch uitziet. De hangers van zilver bestel je eenvoudig online. Je kunt je ideale hanger vinden door te zoeken op het type hanger, de verschillende landen, prijs en de soorten edelstenen. Uiteraard pakken we je zilveren hanger als cadeautje in zodat je jezelf of iemand anders kunt verwennen.

Allereerste gebruik van de hanger

De hangers uit de prehistorie waren bijzonder eenvoudig. Ze werden gemaakt van stukjes rots of steen, zaden, bessen en schelpen met daarin een klein gaatje gemaakt. Er werd een koord van gedroogd gras doorheen geregen en de hanger kon om de nek gedragen worden. Rond 30.000 v. Chr. droegen de jagers van Europa hangers van dierlijke beenderen en tanden. Waarschijnlijk werden deze hangers gedragen als talisman voor een succesvolle jacht en ter decoratie.

Door de technische vaardigheden die de mensen ontwikkelde als boren, slijpen en polijsten kwamen er steeds meer verschillende soorten hangers bij. Maar kralen geregen aan een koord zijn de meest voorkomende hangers die gevonden werden bij de opgravingen van vroegere nederzettingen.

De volgende doorbraak op het gebied van sieraden maken kwam pas toen de mensen leerden werken met metaal. Het gebruik van kostbare materialen zoals zilver, goud en edelstenen maken van een hanger dan ook een betoverend sieraad. Het is natuurlijk niet zonder reden dat we hangers van zilver en goud al sinds een lange periode dragen als persoonlijke decoratie.

Bewonder alle zilveren sieraden: zilveren armbanden | zilveren kettingen | zilveren oorbellen | zilveren ringen | mala’s|

Go to Top