Sieraden uit Nieuw-Zeeland

Maori Twist hanger van groene jade

Maori Twist hanger van groene jade

 114,95

Uitverkocht

(2 klantbeoordelingen)

De gekruiste vorm van deze handgemaakte jade Maori twist hanger geeft aan hoe het levenspad van twee mensen samenkomen en de eeuwige verbondenheid tussen deze twee mensen. Ook al worden twee geliefden door het reizen van elkaar gescheiden, ze komen altijd weer bij elkaar terug om hun leven samen te delen.

Uitverkocht

Beschrijving

De gekruiste vorm van deze handgemaakte jade Maori twist hanger geeft aan hoe het levenspad van twee mensen samenkomen en de eeuwige verbondenheid tussen deze twee mensen. Ook al worden twee geliefden door het reizen van elkaar gescheiden, ze komen altijd weer bij elkaar terug om hun leven samen te delen.

De twist vertelt hoe de kracht van vriendschap, loyaliteit en liefde eeuwig zal duren. Precies om deze reden is de Maori jade twist hanger een geweldig cadeau voor geliefden die elkaar voor een tijdje niet kunnen zien of gewoon hun liefde voor elkaar willen uiten.

De jade hanger is inclusief een zwart op maat verstelbaar waxkoord.

Afmetingen: de jade hanger heeft een lengte van 3,5 cm en is 1,5 cm breed.

Materialen: Jade (nefriet) en een waxkoord.

Land van herkomst: Nieuw-Zeeland.

Edelstenen

Jade is de gemeenschappelijke naam voor jadeïet en nefriet. Jadeïet is een zeldzamer soort jade dan nefriet waarvan de lichtste kleuren de meeste waarde hebben. Jadeïet wordt voornamelijk gedolven in een gebied rond de Birmese grens met China.

Nefriet daarentegen is rijker van kleur dan jadeïet met interessante insluitsels en verschillende variaties van kleur. Van donker tot licht en van bijna zwart tot bijna wit. Nefriet wordt in Nieuw-Zeeland ook wel Greenstone genoemd. Deze naam komt van de eerste Europese ontdekkingsreizigers die in de 18e eeuw naar Nieuw-Zeeland kwamen en zagen dat de Maori jade sieraden en ornamenten droegen. Zij hadden er geen idee van dat deze sieraden van jade waren gemaakt en noemde het Greenstone, een naam die altijd is gebleven. Greenstone is nauw verweven met de Maori.

De Maori zelf noemen Greenstone Pounamu. Greenstone wordt voornamelijk gewonnen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, vandaar dat de Maori het Zuidereiland Te Wai Pounamu noemen. Pounamu wordt door de Maori beschouwd als een zeer spirituele steen en zij geloven tevens dat een stuk Pounamu altijd blijft verlangen terug te keren naar zijn bron, de rivieren en bergen van Nieuw-Zeeland.

Symboliek

De Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, staan bekend om hun expressieve en unieke kunstvormen. De designs die de Maori in hun snijwerken gebruiken hebben allemaal een bijzondere betekenis. Deze vorm van kunst wordt al duizenden jaren gebruikt en tot op de dag van vandaag worden de uitdrukkingen, overtuigingen en waarden van het Maori volk nog steeds nageleefd.

Zo hebben de Maori groot respect voor de natuur en hechten zij veel waarde aan de oorsprong van de aarde en het leven in het bijzonder. De verbinding tussen de fysieke en geestelijke wereld is ook een belangrijk thema voor de Maori. De symboliek van deze onderwerpen komen allemaal terug hun sieraden.

De Maori hadden geen geschreven taal en door middel van hun snijwerken en sieraden droegen zij hun verhalen en legendes over. Deze sieraden worden door de stamhoofden van generatie op generatie doorgegeven, dit is zo’n belangrijke traditie dat deze snijwerken heilige voorwerpen zijn geworden.

De Maori noemen deze heilige voorwerpen Taonga, wat schat betekent. Van de Taonga wordt gedacht dat het de kracht bezit van de geesten van voorouders, woeste krijgers of belangrijke leiders die het snijwerk in hun handen hadden. Alsof er een klein deel van deze geesten in de Taonga achterblijft.

Ook vandaag de dag wordt een traditioneel vervaardigde hanger, die uit liefde is gegeven en met respect wordt gedragen, geacht de geest van de drager te absorberen. Hierdoor is de hanger een krachtig spiritueel object.

2 beoordelingen voor Maori Twist hanger van groene jade

  1. Yves

    Love it!!

  2. Daphne

    Prachtige hanger met goede en positieve energie! Heel erg gelukkig mee!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Go to Top