Sieraden uit Tibet/ Nepal

Home/Sieraden uit Tibet/ Nepal

 
 
 

SIERADEN UIT TIBET EN NEPAL – TIBETAANSE EN NEPALESE SIERADEN

Het mooie aan de sieraden uit Tibet en Nepal is dat ze de authentieke oude culturen uit Nepal en Tibet weerspiegelen. Al onze Tibetaanse sieraden net als onze Nepalese sieraden zijn handgemaakt door lokale edelsmeden. Moderne machines en gereedschappen zoals we dat in de westerse wereld kennen hebben de Tibetaanse edelsmeden niet.
Het mooie hiervan is dat Tibetaanse en Nepalese sieraden op deze manier hun kenmerkende antieke uiterlijk behouden. Ze hebben een rustieke, bijna onafgewerkte uitstraling, in tegenstelling tot de vaak perfecte symmetrische en vlekkeloze sieraden uit het westen.
Tibetaanse en Nepalese sieraden worden allemaal één voor één gemaakt met vaak niet meer dan een hamer en een beitel. De sieraden zijn vaak ook een stuk groter en grover dan de sieraden die gemaakt worden in de meeste andere landen. Sieraden uit Tibet en Nepal zijn niet te verwarren met machinaal massa geproduceerde sieraden en precies hierin ligt de eenvoudige schoonheid.
Tibetaanse sieraden zijn vaak uitbundig van kleur doordat ze gezet zijn met kleurrijke edelstenen. Koraal, turkoois en lapis lazuli worden door de Tibetanen en Nepalezen als heilige edelstenen gezien. Ook in onze collectie sieraden uit Tibet en Nepal zijn de geliefde heilige edelstenen ruimschoots aanwezig. Laat je inspireren en bestel een mooi Tibetaans of Nepalees sieraad bij Wereldse Juwelen online.