Wereldse Juwelen maakt voor haar juwelen alleen gebruik van de hoogste kwaliteit materialen. Zo zijn al onze sieraden van minimaal .925 zilver en van echte edelstenen gemaakt. Hierdoor ontstaan unieke zilveren sieraden van een hoge kwaliteit.De sieraden van Wereldse Juwelen zijn allemaal door kunstenaars en edelsmeden ontworpen en handgemaakt. De sieraden hebben invloeden van het land van herkomst, zijn authentiek en bijzonder maar net zo belangrijk van hoge kwaliteit. De materialen die hiervoor gebruikt zijn zijn voornamelijk zilver en edelstenen, maar ook koper, hout, parels, kralen, zaden en andere natuurproducten zijn gebruikt. Alle materialen die gebruikt zijn zijn van goede kwaliteit en onvervalst, dus echt. Daarnaast zijn alle edelsmeden gecontroleerd op het gebruik van kinderarbeid. Wereldse Juwelen is hier strikt in en al onze juwelen zijn gemaakt door volwassen edelsmeden.

Zilver

Al onze zilveren sieraden zijn van de beste kwaliteit zilver gemaakt. In vaktermen wordt dit het eerste gehalte zilver genoemd en aangeduid met het keurmerk .925.
Zilver is een wit metaal dat alle andere metalen overtreft in helderheid van kleur. Het eerste gehalte zilver bevat 92,5 % zuiver zilver en 7,5 % koper. Puur zilver is een zacht edelmetaal. Hierdoor is er altijd een toevoeging van een ander metaal nodig is om een sieraad zijn vorm te laten behouden. Een mengsel van verschillende metalen wordt ook wel een legering genoemd.

Edelsteen en halfedelsteen

De edelstenen branche werd in het verre verleden gedomineerd door de ‘grote drie’, namelijk de robijn, de smaragd en de saffier. Deze edelstenen zijn altijd de meest populaire geweest en de markt voor deze edelstenen was totaal anders dan de markt voor de andere edelstenen.
Echter de andere edelstenen begonnen flink aan populariteit te winnen en de sieraden industrie kreeg er genoeg van om de edelstenen anders dan de robijn, smaragd en saffier steeds ‘gekleurde’ edelstenen te noemen. Men had een term nodig om deze ‘gekleurde’ edelstenen te onderscheiden van de grote drie, omdat ze niet allemaal gekleurde edelstenen genoemd konden worden. Toen is de naam halfedelsteen in het leven geroepen, de term edelsteen was tenslotte al bestemd voor de robijn, smaragd en saffier. De naam halfedelsteen is echter zeer verwarrend. Sommige robijnen, smaragden en saffieren worden verkocht voor minder dan 100 euro per karaat, terwijl een stuk toermalijn een waarde kan hebben van 20.000 euro per karaat. De lijn tussen een edelsteen en een halfedelsteen heeft meer te maken met de historische context en zegt niets over zeldzaamheid of de waarde.

De term halfedelsteen 

Overigens komt de term halfedelsteen in de petrologie, geologie en de mineralogie niet voor. Edelstenen zijn gewoonlijk mineralen, in de natuur voorkomende anorganische materialen met een constante chemische samenstelling en regelmatige inwendige structuur. Maar bovenal zijn edelstenen natuurlijk prachtig, zeldzaam en kostbaar.
Ondanks het feit dat de term halfedelsteen sinds 1967 officieel niet meer wordt gebruikt vanwege het onjuiste karakter. En dat de sieraden industrie het er ook over eens is dat de term halfedelsteen geen juiste benaming is, wordt de term nog veelvuldig gebruikt. Wereldse Juwelen wil alle edelstenen, ook de minder bekende, volledig tot hun recht laten komen en gebruikt daarom de term halfedelsteen niet.

Tibetaans zilveren gebedsdoosje met koraal en turkoois