Sieraden uit Tibet/ Nepal

Nepalese pols mala van Afrikaans sandelhout

 23,95

Uitverkocht

Deze pols mala is handgemaakt van 13 grote sandelhouten kralen. Traditioneel worden deze mala armbanden door boeddhistische monniken  gebruikt voor gebed en meditatie. De mala is gemaakt van het nature geurige Afrikaanse sandelhout. De kralen zijn geregen op een bruin elastisch koord van kant. De knoop op de Sumeru (eindkraal) is de symbolische oneindige knoop, deze staat symbool voor oneindige liefde en een lang leven.

Uitverkocht

Artikelnummer: 151524 Categorieën: , , , , ,

Beschrijving

Deze pols mala is handgemaakt van 13 grote sandelhouten kralen. Traditioneel worden deze mala armbanden door boeddhistische monniken  gebruikt voor gebed en meditatie. De mala is gemaakt van het nature geurige Afrikaanse sandelhout. De kralen zijn geregen op een bruin elastisch koord van kant. De knoop op de Sumeru (eindkraal) is de symbolische oneindige knoop, deze staat symbool voor oneindige liefde en een lang leven.

Sandelhout is één van de traditionele materialen voor mala’s. Een rustgevend, vreedzaam en geurend hout waarvan wordt gezegd dat het positieve vibraties aantrekt, kalmte, heldere waarneming en een rustige en positieve gemoedstoestand bevorderd.

Mala armbanden zijn prachtige heilige sieraden die zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. Mala’s kunnen alleen worden gedragen maar zijn ook mooi te combineren met andere mala’s of armbanden.

Afmetingen: De mala heeft 13 kralen met een diameter van 18,0 mm. De binnenmaat van deze mala is 19,0 cm.

Materialen: Afrikaans sandelhout en elastisch kant.

Land van herkomst: Nepal.

Wat is een mala?

In het Nepalees betekent en mala letterlijk snoer van kralen. Een mala is dan ook een kralensnoer die gebruikt wordt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. De mala wordt gebruikt door bij iedere kraal een mantra te herhalen, waarbij de duim en wijsvinger langs de volgende kraal van de streng bewegen.

De grote kraal (guru of sumeru) is het begin- of eindpunt van de mala voor het tellen van de herhalingen. Mala’s worden al eeuwen lang gebruikt en zijn speciaal ontwikkeld om de geest gericht te houden op de meditatie.

Mala’s worden ook in andere culturen en religies gebruikt en zijn ook bekend onder de naam rozenkrans of gebedssnoer. Veel mala’s worden gemaakt van verschillende materialen en de eigenschappen van de kralen zouden specifieke energetische effecten hebben.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nepalese pols mala van Afrikaans sandelhout” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *