Sieraden uit Nieuw-Zeeland

Groene jade Toki Maori hanger

Groene jade Toki Maori hanger

 79,95

Uitverkocht

(4 klantbeoordelingen)

Deze groene nefriet jade Toki hanger, is een geweldig cadeau voor iedereen die wel een beetje extra kracht of moed kan gebruiken. De toki werd oorspronkelijk als praktisch hulpmiddel gebruikt in assen, beitels en wapens.

Uitverkocht

Beschrijving

Deze groene nefriet jade Toki Maori hanger, is een geweldig cadeau voor iedereen die wel een beetje extra kracht of moed kan gebruiken. De toki werd oorspronkelijk als praktisch hulpmiddel gebruikt in assen, beitels en wapens. Maar later ontwikkelde de toki zich tot een ceremoniële schat (taonga) van de Maori en symboliseert het kracht en moed. Deze Maori hanger is mat afgewerkt en hand gesneden door een kunstenaar uit Nieuw-Zeeland uit een prachtig stuk jade.

De jade Maori hanger is inclusief een zwart op maat verstelbaar waxkoord.

Afmetingen: de jade hanger heeft een lengte van 4,5 cm en is op het breedste punt 2,0 cm.

Materialen: Jade (nefriet) en een waxkoord.

Land van herkomst: Nieuw-Zeeland.

Edelstenen

Bij jade denken veel mensen aan China. Maar jade wordt ook gewonnen in Nieuw- Zeeland. De Maori, de oorspronkelijk bewoners van Nieuw-Zeeland, maken al eeuwen lang unieke symbolen van deze edelsteen.

In Nieuw-Zeeland wordt jade vrijwel altijd greenstone genoemd. Deze naam komt van de eerste Europese ontdekkingsreizigers die in de 18e eeuw naar Nieuw-Zeeland kwamen. Zij zagen dat het Maori volk jade sieraden en ornamenten droegen en hadden er geen idee van dat deze sieraden van jade waren gemaakt. De ontdekkingsreizigers noemde het Greenstone, een naam die altijd is gebleven.

De Maori daarentegen noemen Greenstone Pounamu, deze steen is nauw verweven met de Maori. Greenstone wordt voornamelijk gewonnen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, vandaar dat de Maori dit eiland Te Wai Pounamu noemen. Pounamu wordt door de Maori beschouwd als een zeer spirituele steen. Zij geloven dat een stuk Pounamu altijd blijft verlangen naar zijn bron, de rivieren en bergen van Nieuw-Zeeland.

Symboliek

De Maori hadden geen geschreven taal en door middel van hun snijwerken en sieraden droegen zij hun verhalen en legendes over. Deze sieraden worden door de stamhoofden van generatie op generatie doorgegeven, dit is zo’n belangrijke traditie dat deze snijwerken heilige voorwerpen zijn geworden.

De Maori noemen deze heilige voorwerpen Taonga, wat schat betekent. Van de Taonga wordt gedacht dat het de kracht bezit van de geesten van voorouders, woeste krijgers of belangrijke leiders die het snijwerk in hun handen hadden. Alsof er een klein deel van deze geesten in de Taonga achterblijft.

Ook vandaag de dag wordt een traditioneel vervaardigde hanger, die uit liefde is gegeven en met respect wordt gedragen, geacht de geest van de drager te absorberen. Hierdoor is de hanger een krachtig spiritueel object.

4 beoordelingen voor Groene jade Toki Maori hanger

 1. Marcel Bodrij

  Zeer mooi!!

 2. Maud

  Mooie ketting en verzorgde verpakking

 3. Niels M.

  De levering heeft wat langer op zich laten wachten.
  Maar van de hanger zelf ben ik zeer tevreden.
  Heel mooi afgewerkt en met zorg verpakt.
  Een perfect cadeau!

 4. Petra

  Ziet er supermooi en stoer uit. De steen is prachtig. Alleen het waxkoord is erg fijntjes. Dat had wat mij betreft een slagje grover mogen zijn, zodat je de ketting makkelijker aanschuift.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel een vraag over dit juweeltje

We gebruiken je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen (privacyverklaring)

Misschien vind je deze ook leuk…

Go to Top