zilveren sieraden

Home » zilveren sieraden

Zilveren sieraden kopen doe je online bij Wereldse Juwelen. Handgemaakt door edelsmeden uit alle werelddelen. Gratis verzending & cadeauverpakking!

Zilveren sieraden kopen doe je online bij Wereldse Juwelen!

Zilveren sieraden kopen doe je online bij Wereldse Juwelen! Want bij ons in de sieraden webshop vind je handgemaakte zilveren sieraden online uit verschillende werelddelen, die met liefde en passie voor het ambacht zijn gemaakt. Elk sieraad is handwerk, vervaardigd door lokale edelsmeden die daarbij gebruik maken van natuurlijke materialen als zilver en edelstenen. Naast het mooie witte glanzende edelmetaal zilver gebruiken ze ook materialen die uit de zee komen zoals schelpen, koraal, parels en andere organische edelstenen. Door de fantastische creaties die deze edelsmeden maken kunnen we jou een prachtig assortiment zilveren sieraden online aanbieden in onze webshop.

Al onze sieraden zijn vervaardigd van minimaal .925 zilver, vaak gezet met edelstenen die in het land van herkomst een speciale betekenis of traditie hebben.
Het zilver waar onze edelsmeden mee werken is minimaal .925 zilver. Uiteraard zijn al onze sieraden voorzien van het .925 keurmerk zodat je er zeker van bent dat de sieraden die je online bij ons koopt van echt zilver gemaakt zijn. Dus of je nu iets zoekt uit Indonesië, Peru, Tibet of India wij hebben een prachtig sortering handgemaakt zilveren sieraden die door de lokale edelsmeden in de desbetreffende landen zijn gemaakt. Wellicht roepen deze sieraden een mooie herinnering op aan een bijzondere reis naar één van deze verre landen.

Het sterling zilver (925) van onze sieraden

De zilveren sieraden van Wereldse Juwelen zijn allemaal gemaakt van het eerste gehalte (.925) zilver. Zilver is een prachtig wit edelmetaal dat alle andere metalen overtreft in helderheid van kleur. Het eerste gehalte zilver wordt het meeste gebruikt voor het vervaardigen van zilveren sieraden en wordt ook wel sterling zilver genoemd. Dit zilver bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% koper. Puur zilver is van zichzelf een vrij zacht metaal. Om het zilver sterker te maken wordt er koper aan toegevoegd en kan het sieraad zijn vorm behouden. Onze zilveren sieraden zijn gekeurd door de Edelmetaal Waarborgwet en gestempeld met het keurmerk .925 zodat je er zeker van kunt zijn dat je zilveren sieraden echt zijn.

Zilveren sieraden uit Peru

De zilveren sieraden in onze collectie die uit Peru komen zijn echter gemaakt van fijn zilver. Dit zilver bevat 95,0% puur zilver en 5% koper, het keurmerk dat hiervoor gebruikt wordt is .950. Doordat deze sieraden meer puur zilver bevatten hebben ze een nog mooiere witte uitstraling. Uiteraard zijn deze zilveren sieraden uit Peru ook gekeurd en voorzien van het .950 keurmerk.

Hoewel zilver een relatief schaars edelmetaal is, is deze het meest overvloedig en minst duur van alle edelmetalen. De grootste zilver producerende landen zijn Mexico, Peru, de Verenigde Staten, Australië en Chili. Zilver wordt direct gewonnen, maar ook vaak als bijproduct van goud.

De edelsmeden van onze zilveren sieraden

Wij onderhouden een goed contact met onze edelsmeden en vinden het belangrijk dat zij een goede prijs krijgen voor de zilveren sieraden die zij maken. Op die manier kunnen zij een zelfstandig bestaan opbouwen en tevens investeren in hun werkplaats. Ook zijn er edelsmeden die de krachten bundelen. Zij investeren collectief in nieuw gereedschap en gebruiken deze nieuwe aanwinsten gezamenlijk.

Dit gebeurt bijvoorbeeld in Catacaos en klein stadje in het noorden van Peru. De edelsmeden in dit stadje zijn gespecialiseerd in het maken van zilveren filigrain sieraden. In een werkplaats midden in het stadje staan verschillende gereedschappen die alle edelsmeden kunnen gebruiken. Op deze manier hoeft niet iedere edelsmid elk stuk gereedschap in zijn bezit te hebben.

Edelsmeden behoren vandaag de dag tot de hoogst geschoolde ambachtslieden van de wereld. Dit komt door de lange traditie en geschiedenis die dit vakmanschap met zich meedraagt.
Alleen de beste vakmensen geven de ontwikkelingen generaties lang door en creëerden door de eeuwen heen een uitmuntend gevoel voor kunst en vakmanschap.

Een klein stukje geschiedenis van het zilveren sieraad

Sieraden behoren tot één van de oudste vormen van lichaamsversiering.
Hoewel zilveren sieraden vroeger gebruikt werden om kledingstukken aan elkaar te bevestigen en om te pronken met rijkdom, werden sieraden door de geschiedenis heen voornamelijk gebruikt als decoratie.

Tot het eind van de 18e eeuw was het dragen van zilveren sieraden alleen weggelegd voor mensen van adel en de allerrijkste. Het dragen van sieraden werd in deze tijd dan ook voornamelijk gebruikt om de maatschappelijke sociale status van de drager aan te geven. Door de gehele geschiedenis werden sieraden gemaakt van zilver of andere edelmetalen en gezet met prachtige edelstenen van over de hele wereld.

Door de industriële revolutie en de opkomst van de massaproductie werden zilveren sieraden ook betaalbaar voor het grote publiek. Ook vandaag de dag is zilver voor velen veel beter betaalbaar dan goud. Het dragen van een zilveren sieraad geeft de drager een gevoel van zelfvertrouwen en schoonheid. Tegenwoordig worden edelsmeden nog steeds geïnspireerd door de antieke sieraden van vroeger en verwerken ze deze oude stijlen in moderne zilveren sieraden van vandaag de dag.

Onze zilveren sieraden online kopen

Onze collecties zilveren sieraden komen uit Indonesië, Thailand, Tibet, Nepal, Peru, Israël, India, Mexico en de VS. Ieder sieraad is met liefde en passie voor het ambacht gemaakt. De collecties onderscheiden zich door cultuur, tradities en het land van herkomst. Hierdoor ontstaan unieke zilveren sieraden waarbij ieder sieraad etnische elementen van het land van herkomst in zich draagt. De verschillende collecties bestaan uit diverse modellen armbanden, oorbellen, kettingen, ringen en hangers, al dan niet gezet met prachtige edelstenen. Ieder sieraad is bijzonder door de etnische ontwerpen en ambacht van onze edelsmeden.

Hieronder kun je meer lezen over de verschillende zilveren sieraden die wij online aanbieden. Wil je onze zilveren sieraden online kopen, klik dan op de knop hieronder.


Sieraden Collectie: Sieraden voor iedereen – Online bestellen

Bij Wereldse Juwelen vind je een prachtige selectie van zilveren sieraden die passen bij elke stijl en smaak. Of je nu op zoek bent naar een subtiel en verfijnd sieraad of naar een opvallend statement piece, wij hebben iets speciaals voor iedereen. Met gratis verzending en een eenvoudig online bestelproces is het kopen van jouw favoriete sieraden nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Onze sieraden collectie omvat een breed scala aan hoogwaardige stukken die vervaardigd zijn van 925 zilver, ook wel bekend als sterling zilver. Dit betekent dat onze sieraden voor 92,5% uit puur zilver bestaan, wat zorgt voor een duurzaam en glanzend resultaat. Het gebruik van 925 zilver garandeert niet alleen kwaliteit, maar biedt ook een hypoallergeen alternatief voor mensen met een gevoelige huid. Bij Wereldse Juwelen willen we dat iedereen kan genieten van onze prachtige dames sieraden zonder zorgen.

Onze sieraden collectie is zorgvuldig samengesteld om een verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen te bieden. Of je nu op zoek bent naar tijdloze klassiekers, eigentijdse trends of unieke statement pieces, bij ons vind je het perfecte sieraad dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Ontdek onze prachtige selectie van zilveren kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en nog veel meer. Elk stuk is met liefde en vakmanschap gemaakt, waarbij we aandacht hebben voor elk detail.

Bij Wereldse Juwelen begrijpen we dat het kopen van sieraden een persoonlijke en betekenisvolle ervaring is. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke website gecreëerd waar je eenvoudig jouw favoriete sieraden kunt bekijken, vergelijken en bestellen. Met slechts een paar klikken kun je jouw gewenste sieraden in jouw winkelmandje plaatsen en ze naar jouw adres laten verzenden. En met onze gratis verzending hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten.

Ontdek de uitgebreide sieraden collectie van Wereldse Juwelen en laat je betoveren door de prachtige wereld van zilveren sieraden. Of je nu jezelf wilt verwennen of op zoek bent naar een speciaal cadeau voor een geliefde, bij ons vind je de perfecte sieraden voor elke gelegenheid. Sieraden kopen is nog nooit zo eenvoudig en plezierig geweest. Bezoek onze website en vind jouw perfecte sieraad vandaag nog!

 

Tibetaanse en Nepalese zilveren sieraden

Zilveren sieraden spelen voor Tibetanen een belangrijke rol binnen hun spiritualiteit, het dagelijks leven en de traditionele kledij. De waarde van Tibetaanse zilveren sieraden is gebaseerd op kleur, grote en symboliek. Het boeddhisme, het geloof dat de meeste Tibetanen aanhangen, zie je duidelijk terug in de zilveren sieraden die de Tibetanen dragen. Deze zilveren sieraden brengt ze in contact met hun goden waardoor ze zich beschermd voelen tegen de vele gevaren van het leven.
Zo is het bijvoorbeeld in Tibet gebruikelijk om zilveren sieraden te zetten met de edelstenen koraal en turkoois. Deze edelstenen hebben voor de Tibetanen een speciale betekenis. Zo wordt turkoois gezien als een amulet die bescherming biedt en koraal wordt in boeddhistische geschriften gezien als één van de zeven schatten.
In onze online sieraden webshop bieden wij een mooie collectie aan die aansluit bij de spiritualiteit van de Tibetanen. De zilveren sieraden staan bol van de symboliek en hebben vaak een prachtig traditioneel ontwerp.Peruaanse zilveren sieraden

Peruaanse zilveren sieraden worden vaak beschouwd als de meest kwalitatieve sieraden van de wereld. Dit komt door het sublieme vakmanschap waarmee de sieraden zijn gemaakt en het unieke design. Zoals al eerder hierboven gemeld maken Peruaanse edelsmeden hun sieraden van een zeer hoge kwaliteit zilver. Wereldwijd gebruiken edelsmeden voornamelijk 92.5 % puur zilver, maar Peruaanse edelsmeden gaan een stapje verder en gebruiken voornamelijk 95% puur zilver voor hun handgemaakte zilveren sieraden.

Maar hoe komt het toch dat de edelsmid uit Peru zo berucht en beroemd is? Dit komt eenvoudigweg omdat ze al eeuwenlang zilveren sieraden maken. De technieken die ze gebruiken gaan terug tot voor de Inca beschaving en zijn vanaf die tijd van generatie op generatie doorgegeven. De huidige Peruaanse edelsmeden gebruiken nog steeds dezelfde technieken en veelal dezelfde gereedschappen als hun voorouders duizenden jaren geleden. Maar gelukkig worden deze edelsmeden niet beperkt door hun oude tradities. Veel edelsmeden zijn zo getalenteerd dat ze hun oude tradities met moderne technieken en ontwerpen weten te combineren. Met als eindresultaat een uniek ontworpen sieraad die nergens anders te vinden is.
Net als bij de Tibetaanse zilveren sieraden heeft ook Peru een edelsteen die edelsmeden graag in hun sieraden verwerken. De edelsteen die als de nationale trots van Peru wordt gezien in het Andes opaal. Deze edelsteen komt alleen in het Andes gebergte voor en is daardoor redelijk zeldzaam.
Onze edelsmeden laten deze opalen graag terugkomen in de sieraden die zij maken. Op deze manier kun je bijzondere zilveren sieraden online kopen uit het prachtige land Peru. Klik op de knop hieronder om alle Peruaanse zilveren sieraden in onze webshop te bewonderen.


Zilveren Indianen sieraden

De indianen sieraden die je in onze online winkel aantreft zijn allemaal éénmalig vervaardigd. Dat wil zeggen dat je met deze indianen sieraden een uniek exemplaar in handen hebt.
Ook voor de indianen is de turkoois een belangrijke edelsteen, deze edelsteen wordt dan ook al eeuwenlang gedragen door de indianen en dus verwerkt in hun mooie zilveren sieraden.

Alle indianen geloven namelijk dat je aantrekkelijker en gewilder bent voor anderen als je turkoois draagt, dit geldt zowel hier op aarde als in de goddelijk wereld. Sommige indianenstammen maker er complete hoofdtooien van, die gedragen worden bij de stamfeesten. De Navajo-indianen verwerken turkoois nog steeds in hun prachtige zilveren sieraden en ze gebruiken het bij ceremonies als versiering en als onderdeel van gebedsrituelen.
Ook de indianen die onze zilveren sieraden vervaardigen laten de turkoois graag terugkomen in hun creaties. Zo kun je bij ons unieke indianen sieraden online kopen uit het bijzondere land van de indianen. Klik hieronder om de indianen sieraden die je bij ons kunt kopen te bewonderen!


Zilveren sieraden uit Indonesië en Bali

De zilveren sieraden uit Indonesië en Bali hebben hun schoonheid te danken aan hun rijke culturele erfgoed die het vak van het edelsmeden met zich meebrengt. Indonesische sieraden staan bekend om hun traditionele designs en de kleurrijke edelstenen die er in de zilveren sieraden worden verwerkt. Bij veel van deze zilveren sieraden die zijn versierd met edelstenen hebben de edelsmeden zich laten inspireren door het magische eiland Bali. Deze Balinese zilveren sieraden worden verwerkt met de mooiste edelstenen om de vele dimensies van de Indonesische ervaring te weerspiegelen.

Denk hierbij aan ringen met de kleuren van een rijstveld, hangers en oorbellen in de vorm van een boeddhistische tempel, en ringen en hangers met een zeer gedetailleerd batik design. Of aan de oceaan waarbij de glanzende golven weerspiegelen in de facetten van de edelstenen.

Kortom ben je op zoek naar zilveren sieraden uit Indonesië en Bali met schitterende edelstenen, klik dan hieronder om onze online zilveren sieraden uit Indonesië te bekijken.


Zilveren oorbellen online kopen

De zilveren oorbellen van Wereldse Juwelen komen uit alle delen van de wereld. Zo hebben we hebben prachtige Mexicaanse zilveren oorhangers gezet met verschillende edelstenen zoals amber, turkoois, koraal en parels. De oorbellen uit Peru zijn echte fijne pronkstukjes, deze zilveren oorbellen zijn vervaardigd van heel fijn filigrain. De edelsmeden uit Peru zijn gespecialiseerd in deze techniek en dat levert bijzonder mooie zilveren oorbellen op.
Batik is onlosmakelijk verbonden met Indonesië of Bali.
In principe is dit een textielkunst, waarbij mooie designs op de stof wordt aangebracht. Maar deze unieke ontwerpen worden ook van gebruikt bij het vervaardigen van zilveren sieraden. En dus ook bij de zilveren oorbellen die wij te koop aanbieden.

Hou je van kleur dan zijn de zilveren oorbellen uit Thailand echt iets voor jou. Verschillende kleuren edelstenen zijn bij elkaar gebracht en bungelen samen aan een zilveren haakje.

Klik hieronder om onze ruime collectie zilveren oorbellen die je bij ons online kunt kopen te bewonderen.


Zilveren kettingen online kopen

De zilveren kettingen die wij online te koop aanbieden zijn heel divers wat betreft design en stijl en zijn allemaal uit verschillende landen afkomstig. Zo bestaat het assortiment bijvoorbeeld uit prachtige kleurrijke kettingen uit Zuid-Afrika, volledig geïnspireerd op de regenboog natie.
En moderne lange kettingen uit Peru, met glanzende zilveren schijven en verschillende edelstenen.
De zilveren kettingen uit Mexico hebben mooie bijpassende armbanden zodat je een mooi compleet setje kunt dragen.
En draag je graag hangers dan hebben wij een ruim assortiment zilveren kettingen met verschillende soorten schakels. Deze kettingen zijn bijzonder geschikt om een hanger aan te dragen. We hebben ze eventueel ook in het leer met een zilveren sluiting.
Uiteraard zijn al deze kettingen met de hand vervaardigd door onze lokale edelsmeden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de verschillende zilveren kettingen die je bij ons kunt kopen, bekijk dan onze collectie zilveren kettingen online door op onderstaande knop te klikken.


Zilveren hangers online kopen

Zilveren hangers met of zonder zilveren ketting koop je natuurlijk online bij Wereldse Juwelen. We hebben unieke exemplaren in ons assortiment die zeer de moeite waard zijn. Zilveren hangers van de indianen gezet met de zeer geliefde edelsteen turkoois is slechts één voorbeeld van onze ruime collectie.

Uit India hebben we zilveren hangers die gezet zijn met verschillende kleurrijke edelstenen. Mooie combinaties van saffier, robijn en smaragd vormen samen met het glanzende zilver prachtige juweeltjes.

Filigrain is het toverwoord voor de zilveren hangers uit Peru. Deze hangers zijn bijzonder decoratief en ontworpen met de kleinste details. Draag je deze hanger met een mooie zilveren schakelketting dan draag je een bijzonder stijlvol sieraad.

De zilveren hangers uit Tibet in onze collectie, kun je meer beschouwen als een soort amulet. Het zijn gebedsdoosjes waar je een klein voorwerp in kunt bewaren. Deze ghau hangers zoals de Tibetanen ze noemen, zouden bescherming bieden tegen ongeluk, ziekte en onheil.
Aangezien turkoois, koraal en lapis lazuli van grote betekenis zijn voor de Tibetanen en ze allerlei spirituele energieën aan deze edelstenen verbinden zijn deze zilveren ghau hangers zeer rijkelijk bedeeld met deze edelstenen. Dit maakt deze zilveren hangers tot waarschijnlijk de meest uitgesproken hangers ter wereld.

De zilveren hangers uit Indonesië hebben verschillende designs en zijn gezet met bijvoorbeeld koraal, verschillende schelpen en fonkelende edelstenen. Het zijn bijzondere creaties die je niet zo snel bij een andere online zilveren sieraden webshop kunt kopen.

Klik hieronder voor een impressie van onze zilveren hangers online.


Zilveren ringen online kopen

De zilveren ringen uit Bali die je bij ons online kunt kopen, zijn net als het eiland zelf, kleurrijk. Zo hebben we in ons assortiment een prachtige zilveren ring met mabe parel die lijkt te zijn weggelopen uit een Balinees rijstveld. Zo mooi komen de kleuren van de parel overeen met de verschillende kleuren van de rijstvelden.
De zilveren ringen uit Peru zijn opvallend door de bijzondere vormgeving en het gedetailleerde vakmanschap waarmee de ringen zijn gemaakt. Unieke juweeltjes die om elke vinger mooi tot zijn recht komen. Dit is slechts een kleine greep uit ons ruime assortiment zilveren ringen, die online te koop zijn.

Bewonder hieronder alle zilveren ringen online uit alle verschillende werelddelen.


Zilveren armbanden online kopen

De zilveren armbanden die je in onze online winkel kunt kopen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, soorten en maten. Zo hebben we Tibetaanse zilveren armbanden die gegraveerd zijn met mantra’s en andere religieuze symbolen. Ook de kralen armbanden uit Tibet zijn een lust voor het oog, deze armbanden zijn allemaal ontworpen met een bedeltje die een speciale betekenis hebben.

De edelsmeden uit Mexico hebben details van de zilveren armbanden geoxideerd wat een mooi contrast geeft met het glanzende zilver. Samen met de rode en blauwe edelstenen maakt dat deze zilveren armbanden tot een uniek ontwerp.

De Peruaanse zilveren filigrain armbanden uit onze online collectie zijn bijzonder decoratief. Met fijn zilverdraad hebben onze edelsmeden van de armbanden een bijzonder sierlijk geheel gemaakt. Uiteraard zijn onze zilveren armbanden allemaal met de hand vervaardigd door onze lokale edelsmeden.

Uiteraard is de collectie zilveren armbanden veel ruimer dan de voorbeelden die hierboven staan beschreven. Wil je een idee krijgen wat we nog meer voor zilveren armbanden online verkopen, neem dan gauw een kijkje in onze sieraden webshop.


De zilveren sieraden online van Wereldse Juwelen

De collectie zilveren sieraden die wij hebben is uiterst breed en onderscheidend. Dit komt doordat onze zilveren sieraden uit allerlei werelddelen komen met verschillende culturen, religies en gebruiken. Daarbij komt dat edelsmeden wereldwijd overal een andere invulling geven aan hun vakmanschap en ontwerpen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we altijd een bijzondere collectie zilveren sieraden online kunnen aanbieden. Hiermee onderscheidt Wereldse Juwelen zich van andere webshops waar je online zilveren sieraden kunt kopen.
Plaats je bestelling op werkdagen voor 17:00 uur en je nieuwe zilveren sieraad wordt dezelfde dag nog verzonden. En of je nu een sieraad voor jezelf koopt of voor iemand anders, wij versturen de sieraden altijd in cadeauverpakking. De bezorging van je bestelling is binnen Nederland gratis en mocht je aankoop niet bevallen dan kun je deze binnen 14 dagen retourneren.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste collecties sieraden en speciale online aanbiedingen? Mis het niet en meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Bekijk ook onze: zilveren armbanden |zilveren hangers |zilveren oorbellen |zilveren ringen |zilveren kettingen |mala’s |

Go to Top